Vier dagen op rij stond Nadine W. voor een rechter, maar telkens daagde ze niet op.
JHM Vier dagen op rij stond Nadine W. voor een rechter, maar telkens daagde ze niet op.

Unicum in België? Beruchte tafelschuimster voor vierde dag op rij voor rechtbank

Het is ongetwijfeld een unicum in België en die trieste eer valt de beruchte tafelschuimster Nadine W. (49), bijgenaamd ‘de schrik van de kusthoreca’, te beurt. 

De vrouw moest vandaag al voor de vierde opeenvolgende dag voor een strafrechter verschijnen. Straffer nog: ze stond zelfs terecht voor vijf verschillende rechters in verschillende dossiers en dan nog eens in twee verschillende rechtbanken: viermaal in Brugge en eenmaal in Veurne. In de rechtbank van Brugge riskeert ze andermaal 6 maanden cel en een geldboete omdat ze op 29 mei zin had om eens te gaan Chinezen in Torhout maar uiteraard de rekening niet betaalde. “Tot treurens toe pleegt zij maar dezelfde feiten en vragen wij een straf”, leek ook de procureur de zaak kotsbeu te zijn. Nadine W. kreeg nu in totaal al 74 maanden cel maar er hangen haar nog eens 26 maanden cel en 75.200 euro boete boven het hoofd. Twee vonnissen krijgt ze volgende week dinsdag in Brugge en vrijdag in Veurne. Het vonnis vandaag, voorlopig het laatste, krijgt ze op 17 september. Het is zoals bekend nog steeds wachten tot de vraag opgepakt kan worden. Haar totale straf is intussen meer dan 3 jaar overschreden, het moment waarop ze aangehouden kan worden, maar de beroepstermijn loopt nog. Volgende maand loopt die af. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Cooks

    Dus loopt ze nog rond en kan ze, dank zij de beroepsprocedure nog een maand overal gaan boeffen zonder te betalen. Hahaha, onze magistratuur lijkt zó uit een aflevering van The Simpsons te komen.

Lees meer