Het ongeval vond plaats op het kruispunt van de Bollestraat en Schavelarestraat.
SDVO Het ongeval vond plaats op het kruispunt van de Bollestraat en Schavelarestraat.

Vrouw (60) op elektrische fiets aangereden door vrachtwagen: slachtoffer verkeert in levensgevaar

In de Bollestraat in Torhout werd dinsdagnamiddag een 60-jarige vrouw uit Torhout op haar elektrische fiets aangereden door een vrachtwagen. Christine Becelaere werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. “Het is voor ons ook bang afwachten", zegt haar broer Bart.

Het ongeval vond even na 17 uur plaats op het kruispunt met de Schavelarestraat. Christine reed zelf langs de Bollestraat en werd op het kruispunt aangereden door een 36-jarige Torhoutenaar die met z’n vrachtwagen uit de Schavelarestraat kwam.

De vrouw maakte een lelijke val met haar elektrische fiets en kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend. Uiteindelijk werd ze met zware verwondingen en in kritieke toestand overgebracht naar het AZ Delta in Roeselare. Christine is een alleenstaande weduwe en heeft geen kinderen. Volgens haar familie gaat ze vaak fietsen. “Ze kent de plaats van het ongeval, dus ook voor ons is het een raadsel hoe dit is kunnen gebeuren", zegt haar broer Bart. “Volgens het ziekenhuis heeft Christine een goede nacht gehad. Ze heeft uiteraard wel veel pijn. Haar toestand is stabiel, maar nog steeds kritiek. Het is dus ook voor ons bang afwachten.”

Het Brugse parket besliste om na het ongeval geen verkeersdeskundige aan te stellen. “Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de vrachtwagenchauffeur in principe niets te verwijten valt”, klinkt het. “Het slachtoffer had voorrang moeten verlenen.” De trucker legde na het ongeval een negatieve ademtest af.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kristof Verhaegen

    ...En sommige autobestuurders geven geen voorrang op plekken waar fietsers voorrang hebben. Dan moet je als fietser wel uw voorrang afgeven als je die dag niet in ziekenhuis wil belanden. Zwakke positie in het verkeer = zwakke weggebruiker. De autobestuurder doet toch zijn zin.

  • leen hanssens

    Goed zo van het parket. Eindelijk "een zwakke weggebruiker" die in de fout gaat. Stop met dat woord te gebruiken. Sommige fietsers denken dat hun alles toegelaten is.

Lees meer