3 Dertigste editie Kruishappening viel in de smaak
Stefan Van de Weyer Dertigste editie Kruishappening viel in de smaak

Dertigste editie Kruishappening viel in de smaak

De handelaars van Kruis, het gehucht gelegen langs de baan tussen Tremelo en Keerbergen, vierden het voorbije weekend voor de Kruishappening. Zo kon je aan de Niels Albert Bike Store een hapje of drankje meepikken of aan de overkant van de straat genieten van veel ander lekkers.

3 Dertigste editie Kruishappening viel in de smaak
Stefan Van de Weyer Dertigste editie Kruishappening viel in de smaak

De handelaars namen voorheen rond 1 mei deel aan de Tremelose jaarbeurs die tussen 1969 en 1984 in het parochiecentrum plaats vond. In 1984 verhuisde de jaarbeurs naar de nieuwe toonzalen van garage Peeters in Kruis. In 1988 namen enkele handelaars het initiatief om een opendeurweekend te organiseren. Enkele jaren geleden werd dit weekend omgedoopt tot deze Kruishappening. Op het programma stonden een mode- en autoshow, een barbecue en een wijnbar, en kinderanimatie, een fietsshow en wedstrijden met vele prijzen.

Nieuwkomer op de Kruishappening is het PorteVinho van Johan en Kim uit Tremelo. Ze hebben een stevige collectie van ruim 1.500 Portugese wijnen. “We vonden het concept leuk en besloten mee aan boord te stappen. We begonnen hier twee en een half jaar geleden in bijberoep mee en volgende week worden we een BVBA. Op zaterdag hadden we een leuke degustatie, bij iedereen viel onze rosé porto enorm in de smaak. We zijn blij dat we hier een onderdeel van mochten uitmaken”, aldus Johan en Kim. PorteVinho valt te vinden op www.portevinho.be

3 Dertigste editie Kruishappening viel in de smaak. Kim en Johan van PorteVinho
Stefan Van de Weyer Dertigste editie Kruishappening viel in de smaak. Kim en Johan van PorteVinho

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer