De Maan in Mechelen
EBP De Maan in Mechelen

Dijlestad krijgt twee prijzen voor privaat-publieke samenwerking

Donderdagavond heeft EBP, een Europese groep die marktleider is op het vlak van informatie over en begeleiding bij overheidsopdrachten, voor de vierde keer de Publica Awards uitgereikt. Dat zijn prijzen die samenwerkingen tussen de publieke en private sector bekronen. 

71 projecten maakten kans op een award. Mechelen kreeg de gouden/zilveren (ex-aequo) medaille in de categorie ‘Erfgoed & Architectuur’ voor het nieuwe theater van beeldsmederij De Maan. “Het project toont aan dat eeuwenoude monumenten en hoogstaande hedendaagse architectuur mits de juiste benadering en ontwerpmethodiek hand in hand kunnen gaan”, luidt de motivatie. In de categorie ‘Veiligheid’ kreeg de stad de publieksprijs voor de behandeling van overlastmeldingen. “Door een goed netwerk van politieagenten, gemeenschapswachten en jongerenwerkers kunnen zo de meeste structurele overlastmeldingen worden behandeld.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer