De correctionele rechtbank in Leuven waar de vier werden veroordeeld.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven waar de vier werden veroordeeld.

Familie trekt in bij zeventiger en maakt hem het leven zuur

Vier Tremelose familieleden van een bejaarde man uit Tienen zijn veroordeeld tot celstraffen tot 18 maanden cel voor de onmenselijke behandeling van de 75-jarige man.

Het slachtoffer woonde samen met zijn moeder tot op een dag twee familieleden aanklopten met de vraag of ze niet bij hem mochten intrekken na financiële problemen. Op hun beurt liet het koppel twee stiefbroers inwonen. Volgens het parket terroriseerden de vier de zeventiger. “Zo erg dat hij zijn kamer niet meer uitkwam. Het eten werd aan de deur gezet”, aldus de procureur die het viertal omschreef als parasieten. In 2016 alarmeerde een ongeruste buurtbewoner de politie omdat er een luide ruzie aan de gang was. Het slachtoffer had verwondingen aan de rug en werd geslagen met een ventilator. De politie moest daarop nog meermaals tussenkomen omdat de situatie er uit de hand liep. Zelfs buurtbewoners zwegen uit angst voor represailles van de vier. Zij hadden hun buurman al een tijd niet meer gezien terwijl het huis baadde in de lege bierflesjes. De zeventiger werd financieel gepluimd door de vier, die ook onderling slaags geraakten. Erwin B. en Johan M. kregen 18 maanden cel en 600 euro boete voor de onmenselijke behandeling en slagen aan hun oom. André B. kreeg een jaar cel en 600 euro boete, net als zijn vrouw Lea B. voor de mensonterende behandeling. De vier verhuisden ondertussen naar Tremelo. Ze moeten de bejaarde man een schadevergoeding van 16.000 euro.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer