Jeugdhuis Den Borduur viert twintig jaar bestaan met feestelijk weekend
Stefan Van de Weyer Jeugdhuis Den Borduur viert twintig jaar bestaan met feestelijk weekend

Jeugdhuis Den Borduur viert twintig jaar bestaan met feestelijk weekend

Jeugdhuis Den Borduur in Baal bestaat twintig jaar en dat werd uitgebreid gevierd tijdens het paasweekend. Verschillende generaties jonge en iets oudere jeugd trokken naar hun oude aloude habitat om oude herinneringen te delen en er nieuwe op te doen.

Twintig jaar geleden ontstond Den Borduur op 16 april 1999, maar gezien dit op een dinsdag viel werd uitgeweken naar het paasweekend. Verschillende generaties raakten met elkaar aan de praat. Onderhen oprichters van het jeugdhuis veertigers Neal Van Loock en Natalie Reinquin, prille dertiger Kim Van der Auwera en midtwintiger Wout Mattheus. Ze leggen uit wat hen verbond in Den Borduur. “Ik herinner me dat we tijdens onze eerste zomer op een terrasavond minstens driehonderd terrasgangers telden. Aangezien het jeugdhuis na twintig jaar nog bestaat, kan je besluiten dat ze steeds goed zijn blijven draaien”, aldus Reinquin. “We waren snel bekend als één van de betere jeugdhuizen in de buurt en dat is nog steeds het geval. Vanaf het begin zat er veel volk. Het was meer dan een locatie om iets te drinken, het was en is een ontmoetingsplaats. We hadden ook vele werkgroepen, wat in de loop der jaren veranderde is dat we misschien vroeger meer themafuiven hadden”, wist Van Loock. 

“Door Den Borduur kan de plaatselijke jeugd laten zien dat ze door samenwerking iets kunnen betekenen zonder dat daar iets tegenover staat. De leden onderling zorgen ook goed voor elkaar”, vertelde Van der Auwera. “Mijn kameraden zaten in het jeugdhuis en dat was ook één van de redenen dat ik erbij kwam. Wat wel leuk is, is dat ouders die hier zelf aan de toog hingen hun kinderen met een gerust hart naar Den Borduur sturen omdat ze weten dat het hier leuk vertoeven is”, vertelt Mattheus.

Het twintigjarige bestaan werd gevierd met onder andere optredens, een fuif, een speelstraat en een groot zomerterras.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer