5 De buurman deinst er niet voor terug om buurtbewoners te bedreigen met een ijzeren staaf.
vertommen De buurman deinst er niet voor terug om buurtbewoners te bedreigen met een ijzeren staaf.

Merrie en veulen beschoten met glazen knikkers: “Miserie is al een jaar aan de gang”

In een weide in Tremelo in het Veldonkbos zijn een merrie en haar veulen beschoten met glazen knikkers. Die werden vermoedelijk afgeschoten uit een professionele katapult. De buurt kijkt naar één persoon als schuldige: buurman B. die regelmatig voor amok zorgt.

Twee dagen na elkaar moest Jean Puttenaers van Snuffel, een vzw voor dierenbescherming, ter plaatse komen in het Veldonkbos omdat de eigenaar van de paarden de wanhoop nabij is. Zijn paarden worden al een paar dagen geviseerd. “Gisteren en vandaag (vrijdag, red.) hebben we al meer dan 20 knikkers geraapt in de wei. Een paard vertoont builen van de impact. Deze dieren zijn allemaal goed verzorgd en gezond en hebben alles wat ze nodig hebben. Maar blijkbaar wil een bepaalde buurman deze paarden per se weg. Toen ik er deze voormiddag aankwam, kwam hij dreigend naar mij en begon hij opnieuw te brullen. Hij dreigde dat hij zijn Duitse herder op mij zou afsturen als de paarden er niet weggehaald werden. Ook fietsers en wandelaars worden door hem lastig gevallen”, zegt Puttenaers. Het gaat van beschadigingen tot doorknippen van elektriciteitsdraden en het bekogelen van de paarden. 

Nieuwe omheining

“We hebben ze nu verder in de weide gezet door een nieuwe afspanning te plaatsen, maar we blijven glazen knikkers vinden. De paarden hebben echt een schrik gepakt en zijn schichtiger dan anders. De politie werd verwittigd, maar ze kunnen alleen vaststellingen doen. Hij heeft ook al met een baseballknuppel op mijn hond geslagen. Vijfmaal heeft hij mijn stroomkabel komen doorknippen. Hier zijn banden plat gestoken geweest, mensen aangevallen, et cetera. Bij het parket hebben ze de zaak geseponeerd, omdat de feiten niet zwaar genoeg bleken. Het is onbegrijpelijk dat hij hier iets tegen kan hebben. De paarden doen niemand kwaad. Maar hij wil hier de baas zijn”, zegt de paardeneigenaar die bijna dagelijks geconfronteerd wordt met B. “Ik woon hier bijna vier jaar en de problemen met de paarden duren al meer dan een jaar. Hij heeft daar een chalet gekraakt, maar hij is er met geen stokken uit te krijgen.” 

Proces-verbaal

Agenten van de politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) kwamen al regelmatig ter plaatse. “We zijn daar geweest, maar aan de paarden was niks te zien. Er is wel een proces-verbaal van opgesteld”, zegt commissaris Luc Verstraeten, woordvoerder van de politiezone. “Voor van alles en nog wat komen wij daar tussen. Doordat we telkens snel ter plaatse zijn, kunnen we de situatie er wel in de hand houden. We volgen dat ook van dichtbij op en in het bijzonder onze wijkinspecteur”, bevestigt de commissaris. We probeerden verhaal te halen bij B. zelf, maar die communiceerde enkel via zijn Duitse herder. 

5 De buurman die ‘s nachts een stroomkabel van de buren doorsnijdt. Hij werd gefilmd door een wildcamera.
vertommen De buurman die ‘s nachts een stroomkabel van de buren doorsnijdt. Hij werd gefilmd door een wildcamera.
5 In totaal werden er meer dan 20 knikkers gevonden.
vertommen In totaal werden er meer dan 20 knikkers gevonden.
5 De twee paarden die werden aangevallen.
vertommen De twee paarden die werden aangevallen.
5 Jean Puttenaers van vzw Snuffel, een organisatie voor dierenbescherming, houdt een oogje in het zeil.
vertommen Jean Puttenaers van vzw Snuffel, een organisatie voor dierenbescherming, houdt een oogje in het zeil.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ludo Wouters

    Ik lees hij heeft een chalet gekraakt en hij is er met geen stokken uit te krijgen. De eigenaar van die chalet gaat er dus niet mee akkoord dat die man er woont. Ik dacht dat "kraken" in het wetboek stond dus moet de politie die man desnoods met hun matrak uit dat chalet verwijderen. Waarschijnlijk weer zo'n agent of agente die meer met hun uiterlijk bezig zijn dan met hun job en schrik hebben van een pak slaag.

  • Jurgen Devries

    En al die gefrustreerde hardrijders die ooit geflitst zijn zijn hier weer aan het afgeven op de politie. Jullie vergeten dat justitie bepaalt waarvoor de politie manden mag oppakken. Als justitie de feiten niet serieus genoeg neemt dan kan de politie niks doen. Dus stop met altijd direct over je verkeersboetes te beginnen in elke artikel. En nee ik ben niet bij de politie.

Lees meer