2 Johan Van Lier en Joris Heremans aan de festivalterreinen
Stefan Van de Weyer Johan Van Lier en Joris Heremans aan de festivalterreinen

Ook toegangskaarten Rock Werchter met korting voor bewoners van Tremelo?

Tremelose gemeenteraadsleden Joris Heremans en Johan Van Lier (beiden Open Vld) zijn van plan om in de toekomst hun dorpsgenoten te voorzien van toegangskaarten met korting voor Rock Werchter. Het duo vindt het niet meer dan fair dat Tremelo voor de jaarlijkse lasten beloond mag worden met de lusten, immers buiten Rotselaar krijgt buurgemeente Haacht ook al voordeelkaarten ter beschikking.

Voordien was er nooit enige sprake van voordeeltickets voor de bewoners van Tremelo.

“Ik was verbaasd dat tijdens onze talrijke huisbezoeken voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zoveel bewoners vroegen of er een mogelijkheid bestond om voor Rock Werchter tickets met korting te bekomen. Ik wist niet dat dit gegeven zo enorm bij onze mensen leefde. We kunnen overigens niet ontkennen dat er tijdens Rock Werchter overlast komt opduiken in onze gemeente. Tijdens de jaarlijkse braderie bijvoorbeeld hebben onze bewoners vaak geen parking. Iedereen staat dan op de Vinneweg zodat de bezoekers van de braderij eraan zijn voor de moeite. Gelukkig vallen het festival en de braderie dit jaar niet samen.”

Aanzienlijke bijdrage

“En dan vergeet ik nog de continue verkeersdrukte, auto’s die onreglementair langs de straat staat geparkeerd. Voorts mogen we de vele werkuren verricht door het politiepersoneel niet vergeten, ze moeten uitzondering vragen om verlof te krijgen tijdens die periode. Tremelo betaalt trouwens ook een aanzienlijke bijdrage voor de politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo), bijna evenveel als Rotselaar”, opent Heremans. Hij stelde op de voorbije gemeenteraad de vraag of kortingstickets geen optie waren voor Tremelo. Burgemeester Bert De Wit (CD&V) luisterde geïnteresseerd en meldde dat hij het voorstel ging meepakken.

2 Ook toegangskaarten voor Rock Werchter met korting voor bewoners van Tremelo?
Stefan Van de Weyer Ook toegangskaarten voor Rock Werchter met korting voor bewoners van Tremelo?

“De gemeente Rotselaar krijgt 1.500 tickets met korting, de gemeente Haacht duizend stuks met korting. Voor TW Classic krijgen beide gemeentes ook voordeeltickets. De normale prijs voor een combiticket voor Rock Werchter bedraagt tegenwoordig 243 euro, met korting wordt dat 173,10 euro. Dat is al gauw een verschil van zeventig euro per kaartje. Als je twee kinderen hebt die elk een kaartje willen, dan bespaar je jaarlijks al snel minstens 140 euro bij de aankoop. Dat scheelt een enorme slok op de borrel en daar kan je op de festivalweide andere zaken mee doen”, aldus Van Lier.

Wanneer de bewoners van Tremelo en Baal effectief van dit voordeel kunnen genieten, na onderhandeling van het gemeentebestuur met de organisatie van het festival, is nog onduidelijk.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • kristina cremer

    Is de geluidsoverlast minder als men korting krijgt op tickets? Eerder poging tot omkoping. De absurditeit: ter plaatse worden gratis oordopjes uitgedeeld omdat het lawaai de gezondheid schaadt. Is het niet eenvoudiger de installaties minder decibels te laten produceren om zonder oordoppen naar de muziek te kunnen luisteren en tevens minder last te bezorgen in de wijde omgeving (op meer dan 5km)?

  • François Claes

    Goed idee !

Lees meer