De sportzaal 't Zand in Baal werd door burgemeester Bert De Wit en schepen Bertrand Eraly voorgesteld en feestelijk geopend.
Vertommen De sportzaal 't Zand in Baal werd door burgemeester Bert De Wit en schepen Bertrand Eraly voorgesteld en feestelijk geopend.

Sportzaal ‘t Zand feestelijk ingehuldigd

Sportievelingen kunnen zich voortaan helemaal uitleven in de nieuwe sportzaal van Baal. Die werd zaterdag plechtig geopend door burgemeester Bert De Wit en schepen van Sport Bertrand Eraly (beide CD&V). Burgers konden een naam voorstellen. Uit meer dan 140 inzendingen werd ‘t Zand uiteindelijk als winnaar gekozen.

Op de hoek van de Baalsebaan en de Turfweg, naast het Sociaal Huis, werd vorig jaar de bestaande turnzaal afgebroken en met de bouw van een nieuwe, moderne sportzaal begonnen. Nu de bouwwerken voltooid zijn, was het tijd voor de feestelijke opening. Die vond afgelopen zaterdag om 16 uur plaats.

“Ik ben erg tevreden dat we deze professionele sportzaal kunnen voorstellen", klonk het bij monde van  burgemeester De Wit en schepen Eraly. “De zaal is uitermate geschikt voor scholen. De schoolkinderen zullen hier hun hartje kunnen ophalen. Binnenkort komen er sportrekken, basketbalringen, enzovoort. De kleedkamers zijn ook volledig nieuw en er zijn nieuwe toiletten, ook voor mindervaliden.”

De gemeente zette in op kwaliteit. “De ramen zijn hoogwaardig en het glas is energiezuinig. In de gangen is een nieuwe laag verf aangebracht. En voor de mensen die slecht te been zijn, is er een lift voorzien”, vertelt De Wit. “De keuze voor een nieuwe sporthal is niet alleen een duurzame beslissing. Wij willen vooral onze inwoners een betere sportinfrastructuur bezorgen. Dat verdienen ze”, meende schepen van Sport Eraly. 

Ook vorig burgemeester Paul Dams (Open Vld) werd bij de viering betrokken. Hij werd gehuldigd voor zijn inzet van de voorbije jaren. “Het was een van mijn dromen om de turnzaal in Baal te vernieuwen. Ik ben blij, en tegelijk ook fier, dat we dit hebben kunnen verwezenlijken. Ik hoop oprecht dat alle inwoners hier erg veel plezier aan zullen beleven”, zo klonk het bij Dams.

De winnende naam werd gekozen uit meer dan 140 inzendingen. De Wit en Eraly werden met een hoogtewerker de lucht ingestuurd om de naam van de sporthal - op de gevel van het gebouw - te onthullen. Even later was sportzaal ‘t Zand geboren.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer