Sander Verheijen staat vandaag met zijn boek De Margeman op de Boekenbeurs.
Wiggenraad Sander Verheijen staat vandaag met zijn boek De Margeman op de Boekenbeurs.

Auteur promoot debuutroman met videoclip

Sander Verheyen (33) debuteert vandaag met zijn nieuwe boek 'De Margeman' op de Boekenbeurs in Antwerpen. De geboren en getogen Turnhoutenaar begon in 2015 met het schrijven van het verhaal.

Het gaat over een man, William Willems, die op het punt staat om zijn leven te beëindigen door van een brug te springen. Toch komt hij tot inkeer. Het verhaal vertelt de zoektocht van een man die dagelijks probeert om zijn leven terug op te nemen en tegen de stroom in te gaan.


Ondertussen is schrijven een echte passie voor Sander geworden. "Het leven als schrijver is een heel eerlijke strijd", zegt Sander. "Je hebt enkel je laptop en je fantasie. Daar moet je het mee doen."


Sander heeft les gevolgd aan filmschool Narafi in Brussel. Na zijn studies begon hij zijn eigen videobedrijf. "Voor mij is dit de ideale combinatie", zegt Sander. "Het maken van mijn video's is redelijk droog. Mijn creatieve kant kan ik nu kwijt in het schrijven."


Ter promotie van zijn boek heeft Sander een videoclip gemaakt over het verhaal. Die gaat vandaag op de Boekenbeurs in première. "Het is een stevig countrynummer geworden. De sfeer van het boek roept een countrygevoel bij me op."

Verfilming

De toekomst ziet Sander heel positief in. Een idee voor een tweede boek borrelt alvast in zijn hoofd, maar eerst wil hij zich concentreren op zijn debuutroman. "Ik hoop vooral met dit boek een breed publiek te kunnen bereiken. Daarna zien we wel weer verder. De ultieme droom is natuurlijk een verfilming van De Margeman", lacht Sander.


Het boek is online te krijgen via www.margeman.com of in de boekhandel. (TJW)

Lees meer