Buren en oud-collega's nemen kijkje in vernieuwde campus Boomgaard

De Talentenschool in Turnhout heeft donderdag officieel de deuren van haar nieuwbouwproject op campus Boomgaard geopend. Onder meer buurtbewoners en oud-collega's waren welkom om een kijkje te komen nemen in de nieuwe gebouwen.

De leerlingen en leerkrachten zelf hadden de nieuwbouw eerder al feestelijk geopend tijdens een lunchparty en afterwork party. "De moderne nieuwbouw met mooie ruime, lichte leslokalen werd vanaf 1 september 2016 in gebruik genomen door onze leerlingen en leerkrachten", zegt Peter De Ceuster, campusdirecteur en directeur Hotelschool. "De keukens van de hotelschool, gevestigd op het gelijkvloers, zijn tot in de puntjes uitgerust met de laatste nieuwe toestellen. De leerlingen zijn duidelijk te bewonderen door de grote ramen aan de straatkant van het gebouw. De inrichting van het didactisch restaurant straalt tijdloze klasse uit en biedt onze leerlingen authentieke leerkansen."

Eigentijds onderwijs

Talentenschool Turnhout wil met de moderne nieuwbouw streven naar eigentijds onderwijs. "Talentenschool Turnhout kiest voor eigentijds onderwijs en dit is ook zichtbaar in de realisatie van dit moderne schoolgebouw", zegt Stef Jacobs, directeur van de eerste graad.

"De nieuwbouw beantwoordt aan de laatste technologieën met betrekking tot passiefbouw. Daarnaast is het nieuwbouwproject volledig afgestemd op onze manier van lesgeven en onze visie op leren: van instructief tot zelfontdekkend leren, van zelfstandig werk tot groepswerk, van gebruik van iPads tot het gebruik van mobiel schoolmeubilair, ..." (JVN)

Schepenen en buurtbewoners komen kijken in de nieuwe Hotelschool van Turnhout.
ton wiggenraad Schepenen en buurtbewoners komen kijken in de nieuwe Hotelschool van Turnhout.

Lees meer