Fietser aangereden Steenweg Op Mol - Oud-Turnhout - 11-11-2018 - Tekst : JVN
Vanderveken Fietser aangereden Steenweg Op Mol - Oud-Turnhout - 11-11-2018 - Tekst : JVN

Dronken bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde aangehouden door onderzoeksrechter

De 37-jarige bestuurder uit Turnhout die zondagochtend een fietser van het fietspad maaide langs de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout, was onder invloed van alcohol. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.

De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, is maandag voor de onderzoeksrechter verschenen. Die besliste om de man in de gevangenis te houden. Al zeker tot vrijdag, dan verschijnt de bestuurder voor de raadkamer. “Het slachtoffer werd zondag rond 7.30 uur aangereden op de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout. De veroorzaker van het ongeval zou volgens getuigen uitgestapt zijn, maar reed dan terug verder. Via het ANPR-netwerk kon de bestuurder geïdentificeerd worden. Hij werd enkele uren na het ongeval opgepakt worden in zijn woning. De zwaar beschadigde Opel Astra had de dertiger in zijn garage geparkeerd”, vertelt een woordvoerder van het parket. “De onderzoeksrechter heeft de 37-jarige man vandaag aangehouden voor onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer, schuldig verzuim, dronken voeren en vluchtmisdrijf.”

De raadkamer moet vrijdag beslissen of de man nog langer in de cel blijft. Het 30-jarige slachtoffer uit Turnhout is buiten levensgevaar.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tom Crombez

    De laatste zin is direct een grote opluchting.

Lees meer