Medewerkers van inloopcentrum De Lange Gaank
RV Medewerkers van inloopcentrum De Lange Gaank

Inloopcentrum De Lange Gaank sinds 2018 verdubbeld in aantal bezoekers

Inloopcentrum ‘De Lange Gaank’ in Turnhout heeft zijn 15de verjaardag gevierd. De Lange Gaank richt zich tot personen die problemen ervaren omwille van bijvoorbeeld dakloosheid, armoede, thuisloosheid of eenzaamheid. Sinds de verhuis in 2018 is het aantal bezoekers verdubbeld.

Het inloopcentrum is een deelwerking van CAW De Kempen. “Mensen kunnen er zonder afspraak en zelfs anoniem terecht. Het is een veilige plaats voor iedereen: mannen en vrouwen, kinderen, anderstaligen,… Mensen kunnen elkaar ontmoeten en worden op hun eigen tempo geholpen om hun basisrechten zoals eten, wonen, gezondheidszorg of inkomen te vervullen”, klinkt het.

In 2018 verhuisde het inloopcentrum van de Gildenstraat naar de Welzijnscampus Dr. Constant Janssen. “Het aantal bezoekers is sindsdien meer dan verdubbeld. In 2019 waren er gemiddeld veertig bezoekers per dag, waarvan ongeveer 60% mannen, 39% vrouwen en 1% kinderen. De werking van het inloopcentrum draait grotendeels op de inzet van talloze vrijwilligers. Dagelijks zijn er vijf tot zes vrijwilligers aanwezig om de werking in goede banen te leiden.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer