De krantenwinkel van Ann Versmissen in de Patersstraat
Jef Van Nooten De krantenwinkel van Ann Versmissen in de Patersstraat

Krantenverkoopster stopt ermee na overval: “In één minuut is heel mijn leven overhoop gehaald”

Na een gewapende overval op 23 januari kan Ann Versmissen het emotioneel niet meer aan om achter de toonbank van haar krantenwinkel te staan. Ze hoopt zo snel mogelijk een overnemer te vinden. “De winkel draait goed, maar voor mij is het einde verhaal. Die overvaller heeft op één minuut heel mijn leven overhoop gehaald”, zegt Ann Versmissen.

Of Ann haar verhaal wil doen? Ja, maar niet in de winkel zelf. Daar mag ze van haar psycholoog niet meer komen. Om het trauma te verwerken, blijft ze er beter weg. We spreken af in het privé-gedeelte. Maar ook daar is Ann Versmissen nog duidelijk onder de indruk als ze moet vertellen over de gewapende overval waar ze op 23 januari het slachtoffer van werd. Ze wil ook liever geen foto van haar bij het artikel. Kort na openingstijd stapte toen een onherkenbare man Dagbladhandel Ann in de Patersstraat in Turnhout binnen. Hij richtte een pistool op het hoofd van Ann Versmissen en eiste het geld uit de kassa. Even later fietste de overvaller weg met 800 à 900 euro. Waar hij wellicht nooit heeft bij stil gestaan, is dat hij met de overval ook het leven van de uitbaatster heeft verwoest. 

Misschien is de dader sindsdien al een paar keer terug in de winkel geweest, gewoon als klant. Die onwetendheid is moeilijk om te dragen

Ann Versmissen

“Mijn levenswerk”

“Voor mij is het einde verhaal hier. Het is te moeilijk voor mij om voort te doen”, zegt Ann Versmissen (46). “Ik heb de winkel 10 jaar uitgebaat. Na een periode van leegstand na de vorige uitbater heb ik het van nul terug opgestart. Het was mijn levenswerk en zou het normaal nog vele jaren voort doen. Maar als iemand een pistool naar je hoofd richt, kan je dat niet zomaar vergeten.”

Ann Versmissen viel sinds de gewapende overval 10 kilogram af. Ze is door haar dokter al zeker tot 30 juni arbeidsongeschikt verklaard, maar de kans is groot dat ze ook nadien emotioneel nog niet in staat zal zijn om terug in de winkel te staan. Ze is momenteel in behandeling bij een psycholoog, relaxatietherapeute en osteopaat. Dat ze boven de winkel woont, maakt het verwerkingsproces er niet gemakkelijker op. “Eind dit jaar kunnen we wellicht verhuizen. Hopelijk is er tegen dan ook een overnemer voor de winkel”, vertelt Anns echtgenoot Jan Schepens. “Misschien kan ze dan alles wat meer achter haar laten. Maar volledig verdwijnen zal dit trauma nooit.”

Geen enkel spoor

De politie beschikt over bewakingsbeelden van de gewapende overval, maar van de dader is er voorlopig geen enkel spoor. Dat hij op 23 januari wegvluchtte met een fiets doet vermoeden dat hij in de buurt woont. “Misschien is hij sindsdien al een paar keer terug in de winkel geweest, gewoon als klant. Die onwetendheid over wie de overvaller is, is moeilijk om te dragen”, vervolgt Ann Versmissen. “We hopen dat hij ooit gevonden. Misschien via een toevalstreffer. Omdat hij zijn mond voorbij praat tegen iemand, of omdat hij geklist wordt na een nieuwe overval en de politie de link kan leggen met 23 januari.”

De echtgenoot van Ann Versmissen is sinds kort met pensioen. Voorlopig helpt hij de klanten voort. “In afwachting van een overname”, zegt Jan Schepens. “We hopen snel een overnemer te vinden. De winkel draait goed, we kunnen goede cijfers voorleggen. De parking tegenover de winkel is een voordeel.”

Wie interesse heeft in een overname van de krantenwinkel kan in de winkel terecht, of via 0485/88.44.42.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • jos jansen

    Ik ben het met U eens Mr Vanhoof.

  • Leopold Vanhoof

    Als ze de dader pakken laten werken voor de vrouw tot aan haar pensioen

Lees meer