De leerlingen rond een nieuw fornuis.
Foto De La Cruz De leerlingen rond een nieuw fornuis.

Leerling-koks koken in nieuwbouw

Voor het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Horito ging het schooljaar gisteren van start in een nagelnieuw gebouw op campus Boomgaard. Het volwassenenonderwijs hoopt met de nieuwe infrastructuur nog meer leerlingen warm te maken voor kooklessen.

Vorig schooljaar volgden tussen driehonderd en vierhonderd leerlingen de koksopleidingen van CVO Horito. Dit jaar wil de school nog meer volwassenen in haar opleidingen. Dat doet ze enerzijds door de zes nieuwe keukens in de kijker te zetten met kijkdagen. Anderzijds voegt CVO Horito ook verkorte modules toe aan het aanbod, waar mensen in een achttal lessen een bepaalde lesmaterie volgen zonder het volledige curriculum voor hulpkok of kok te moeten volgen.

Italiaanse keuken

"We merken dat mensen die voor het plezier koken vaak geïnteresseerd zijn in bepaalde materie, zonder dat ze de volledige opleiding moeten volgen. Wij hebben dit jaar onder meer modules als Italiaanse keuken en tapa's, Zuiderse keuken of Bakken en co toegevoegd aan ons aanbod", vertelt Tom De Roeck van CVO Horito. "We denken dat heel wat mensen hiervoor gaan kiezen."


Volwassenen kunnen ook nog altijd voor een volwaardige koksopleiding gaan na de werkuren. Geïnteresseerden kunnen donderdag 8 september en maandag 12 september tussen 19 en 21 uur in de nieuwe gebouwen aan de Boomgaardstraat terecht voor meer informatie. Die is ook te vinden op www.horito.be. (DVGT)

Lees meer