2 Slachtoffer Heidi R.
Jef Van Nooten Slachtoffer Heidi R.

Moordverdachte Inge R. was pas ontslagen na 25 jaar trouwe dienst in school

In de Korte Veldstraat in Turnhout wordt geschokt gereageerd nu blijkt dat een van de bewoners van de straat in de cel zit op verdenking van moord op haar zus. De uitvaartplechtigheid voor Heidi R. (49), die ook in de straat woonde, vindt woensdag om 11.30 uur plaats. Moordverdachte Inge R. (50) werd enkele weken geleden ontslagen na 25 jaar trouwe dienst in de secundaire school Heilig Graf in Turnhout.

Hoewel ze al op 29 april om het leven kwam, vindt de uitvaartplechtigheid voor Heidi R. pas woensdag 15 mei plaats. De uitvaartplechtigheid liet op zich wachten omdat het lichaam van de vrouw niet meteen werd vrijgegeven. Er moest eerst een autopsie op het lichaam worden uitgevoerd omdat Heidi in verdachte omstandigheden om het leven was gekomen. Het was die lijkschouwing die wurgsporen in haar hals aan het licht bracht. De speurders kregen al snel haar zus Inge R. (50) in het vizier als verdachte voor het gewelddadige overlijden. Omdat zij bij Heidi was op het moment dat de vrouw in het kanaal Dessel-Schoten belandde. Ze belde de hulpdiensten en vertelde dat Heidi in het water was gestruikeld.

2 Het lichaam van de zwakbegaafde vrouw werd gevonden in het kanaal Dessel-Schoten, aan de Nieuwe Kaai in Turnhout.
Jef Van Nooten Het lichaam van de zwakbegaafde vrouw werd gevonden in het kanaal Dessel-Schoten, aan de Nieuwe Kaai in Turnhout.

Plotse ontslag

Het nieuws dat Inge R. al bijna twee weken achter de tralies zit op verdenking van moord op haar zus, wordt met veel verbazing onthaald in het Heilig Graf in Turnhout. Inge R. was meer dan 25 jaar in dienst op de school, onder andere op de kopiedienst. In 2015 werd ze voor die vele jaren dienst nog gevierd samen met andere jubilarissen. Maar in februari werd ze plots op straat gezet. De school wil niet communiceren over de reden van het ontslag. “Het klopt dat het om een ex-werknemer gaat. Ze is een tijdje geleden ontslagen om redenen die los staan van wat er nu in de media wordt vermeld”, vertelt een woordvoerder van de school. Dat Inge R. na zoveel jaren dienst op straat wordt gezet, doet vermoeden dat het om een ontslag om dwingende redenen ging.

Mentale handicap

Inge en haar zus Heidi woonden nog niet zo lang in de Korte Veldstraat in Turnhout. Daarvoor hadden ze elk een studio in Arendonk. De studio’s lagen boven elkaar, zodat Inge ook toen al de zorg voor Heidi – die een mentale handicap had – mee op zich kon nemen. Veel andere mogelijkheden waren er niet nadat de moeder van Heidi en Inge op vakantie in Spanje gestorven was en hun vader in het rusthuis belandde. De man is zwaar onder de indruk van de dood van zijn ene dochter en de arrestatie van zijn andere dochter. Hij was dinsdag te aangeslagen om te reageren.

Veel collega’s zullen de begrafenis bijwonen. Dat afscheid aan Heidi willen we niet missen. Daarvoor was ze te geliefd. Ze blijft voor altijd onze topcollega

Collega bij Amival

Slachtoffer Heidi R. was lid van KVG (Katholieke Vereniging Gehandicapten) en werkte bij Amival in Turnhout. Haar uitvaartplechtigheid vindt woensdag 15 mei om 11.30 uur plaats in de aula van crematorium Pontes. “Veel collega’s zullen de begrafenis bijwonen. Dat afscheid aan Heidi willen we niet missen. Daarvoor was ze te geliefd. Ze blijft voor altijd onze topcollega", vertelt een van haar collega’s bij Amival.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Fiers

    Er wordt geen sociaal beleid meer gevoerd.Mensen hebben nog nauwelijks contact.Was er een deftige oplossing gevonden voor beide zussen dan was dit nooit gebeurd.Ik word daar erg stil van.

  • Diana De Wit

    Ik heb enorm veel medelijden met deze vrouw. Zij moest de dood van haar moeder verwerken alsook haar ontslag, voor haar gehandicapte zus zorgen met hetgeen haar « vriendin » blijkbaar niet akkoord ging! Ik hoop dat er verzachtende omstandigheden zullen zijn voor zover zij schuldig bevonden wordt, hetgeen tot op heden nog niet het geval is! Zij zit in de gevàgenis terwijl de moordenaar van Julie jarenlang vrij rondliep ondanks zijn strafregister! Zij heeft het geld niet om Vermassen te betalen!!

Lees meer