Paul Van Miert.
Foto Ton Wiggenraad Paul Van Miert.

Paul Van Miert (N-VA) slachtoffer van lastercampagne

N-VA-lijsttrekker Paul Van Miert is afgelopen weekend het slachtoffer geworden van een lastercampagne. Vele Turnhoutenaren kregen een anonieme brief in de bus waarin Van Miert beschuldigd wordt van allerlei zaken. Van Miert zegt geschrokken te zijn en dient een klacht in.

In de brief, die in de brievenbussen van vermoedelijk honderden inwoners is beland, somt de anonieme auteur enkele redenen op om niet op Van Miert te stemmen. De auteur beweert onder meer dat Van Miert een leugenaar is die tevens huurder van een tweede verblijf in Turnhout is. "Dat was toch wel even schrikken toen ik dat aankreeg", reageert Paul Van Miert. "Gisteravond (zaterdagavond, red.) stuurden enkele mensen mij een foto van die brief door. In eerste instantie waren het enkel mensen in de buurt, maar daarna bleek dat ook mensen uit andere straten die brief hadden aangekregen."

Geen idee van wie brief komt

Van Miert betreurt vooral dat de politiek in Turnhout zo een slechte naam krijgt. "Alle politieke families hebben moeite moeten doen om lijsten vol te krijgen en mensen te overtuigen in de politiek te stappen om iets te doen voor hun stad of gemeente. Bij twee van onze nieuwkomers zag ik echt de vertwijfeling. Als het zo gespeeld wordt, heeft dat een negatief effect voor iedereen. Niet alleen voor ons, ook voor andere partijen."


Van Miert heeft naar eigen zeggen geen idee van wie de brief zou kunnen komen. "Ik geloof zeker niet dat dit afkomstig is van de grote politieke families in Turnhout. De verstandhouding tussen de lijsttrekkers is goed. Buiten Stadsbelangen en PVDA hebben alle partijen een gentlemen's agreement ondertekend om niet met modder te gooien. Ook die twee partijen verdenk ik trouwens niet." Van Miert gaat een klacht neerleggen. Als de lastercampagne nog verder gaat, overweegt hij verdere stappen. "Als dit aanhoudt, overweeg ik om me na de verkiezingen burgerlijke partij te stellen."


(WDH)

Lees meer