2 De gevel van de woning werd volledig met schunnige opschriften en afbeeldingen beklad
Jef Van Nooten De gevel van de woning werd volledig met schunnige opschriften en afbeeldingen beklad

Politie zoekt getuigen van wel erg vulgair vandalisme

Vandalen hebben in de Korte Gasthuisstraat in Turnhout een woning beklad met schunnige opschriften en afbeeldingen. De politie is op zoek naar getuigen.

De gevel van de woning in de Korte Gasthuisstraat stond vrijdagochtend plots vol met zwarte verf. De dader heeft de woning ‘versierd’ met een vijftal tekeningen van een mannelijke geslachtsdeel. Elders op de gevel werden opschriften achter gelaten zoals ‘vuile rukker’, ‘vuil ventje’, ‘pedo’ en ‘drie keer betrapt’. Ook het rolluik van de woning moest er aan geloven. Op de vensterbank stond de boodschap dat de bewoner opgepakt moet worden. “We zijn op zoek naar getuigen die in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juni iets verdachts hebben gezien in de Korte Gasthuisstraat in Turnhout”, klinkt het bij de politie in Turnhout. Daar werd die nacht of in de vroege ochtend de gevel van een woning beklad met zwarte verf. Er werden schunnige afbeeldingen en opschriften op de gevel aangebracht.”

De reden van het vandalisme lijkt weinig aan de verbeelding over te laten. De bewoner woont volgens buren sinds een half jaar in de woning. 

Wie iets verdachts heeft gezien of weet wie deze opschriften heeft aangebracht, kan dit melden bij de politie in Turnhout via het gratis nummer 0800 25 101 (optie 1) of via mail naar opsporingen@politieregioturnhout.be.

2 'Moet opgepakt worden' werd op de vensterbank geschilderd
Jef Van Nooten 'Moet opgepakt worden' werd op de vensterbank geschilderd

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • André Gijbels

    Als het een huurwoning is, zal de eigenaar niet blij zijn, dat dekt geen enkele verzekeringsmaatschappij

Lees meer