De rotonde aan de Theobalduskapel
Stad Turnhout De rotonde aan de Theobalduskapel

Tijdelijke lichten aan ‘Tet van Turnhout’ weg gehaald door te lange files

De stad Turnhout heeft de tijdelijke verkeerslichten aan de Theobalduskapel weg gehaald. De lichten aan de ‘Tet van Turnhout’ veroorzaakten te lange files.

Een aannemer voert nog tot vrijdagavond werken uit aan de rotonde waar de Patersstraat, Steenweg op Oosthoven en Koningin Elisabethlei samen komen. Om het verkeer beurtelings te laten passeren aan de ‘Tet van Turnhout’ zoals de fontein in het midden van de rotonde in de volksmond wordt genoemd, werden tijdelijke verkeerslichten geplaatst, maar regeling veroorzaakte lange files. Vooral in de Patersstraat moest het verkeer de voorbije dagen vaak lang geduld hebben. Het leidde zelfs tot een ludieke actie waarbij handelaars van de Patersstraat geschenkjes uitdeelden aan automobilisten die in de file stonden.

Om het verkeer vlotter te laten verlopen, zijn sinds donderdag om 13 uur extra maatregelen van kracht. De verkeerslichten zijn weggehaald. In de plaats daarvan is een verkeerssituatie uitgewerkt waarbij het verkeer dat van de Grote Markt komt – via de Patersstraat – niet meer mag doorrijden tot aan de rotonde. Het verkeer moet linksaf de Koning Albertstraat indraaien, en dan verder via de Oude Vaartstraat en de Koningin Elisabethlei naar de Ring rijden. Wie van de Steenweg op Oosthoven komt, kan zoals altijd de rotonde passeren en verder rijden via de Koning Albertstraat.

De werkzaamheden worden vrijdagavond afgerond. In afwachting volgt de politie de verkeerssituatie op tijdens de spitsuren.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Werner Dierckx

    Mobiliteit in turnhout, het werd eerder al voorspeld dat de tetfile zou geboren worden . Ze is er intussen gekomen en er zal door menig chauffeur nog dikwijls gesakkerd worden om op de ring te geraken . Als de stad nu is wat extraparking op de ring voorziet voor de buitenmensen en gratis busjes die heen en weer rijden dan is dat al iets. Maar het verkeer in de stad lokken met ondergrondse parking is niet de oplossing want je raakt Turnhout bijna niet uit.

  • patrrik versys

    Heel slim, de enige uitgangsweg uit het centrum afsluiten met een rood licht, al verschillende keren gepasseerd onder de werkuren, veel dranghekkens zien staan maar nog niet zien werken, typisch Belgie

Lees meer