De aankomsthal van de luchthaven van Eindhoven werd zondag tijdelijk afgesloten na “info uit België” over dreigementen. Veel passagiers moesten in hun vliegtuig blijven. Nu blijkt dat het zogenaamde slachtoffer, een 46-jarige Turnhoutenaar, de berichten zelf verstuurde.
ANP De aankomsthal van de luchthaven van Eindhoven werd zondag tijdelijk afgesloten na “info uit België” over dreigementen. Veel passagiers moesten in hun vliegtuig blijven. Nu blijkt dat het zogenaamde slachtoffer, een 46-jarige Turnhoutenaar, de berichten zelf verstuurde.

Turnhoutenaar (46) opgepakt voor dreigberichten aan zichzelf op luchthaven van Eindhoven

Een 46-jarige man uit Turnhout wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout. Hij zou zondag dreigberichten gekregen hebben op de luchthaven van Eindhoven, waarop de Nederlandse marechaussee de aankomsthal tijdelijk afsloot. Uit onderzoek blijkt echter dat het zogenaamde slachtoffer de berichten zelf verstuurd had. 

Zondag meldde een vrouw uit het Brusselse aan de politie dat ze verontrustende berichten kreeg met doodsbedreigingen aan het adres van een vriend van haar. “Dat zogenaamde slachtoffer was op dat ogenblik op weg naar de luchthaven van Eindhoven om er iemand op te halen. De dreiging die uitging van de berichten was bijzonder ernstig”, zegt een parketwoordvoerster.

Helikopter

“Hierop heeft de politie de  Nederlandse marechaussee ingelicht, die meteen op zoek gingen naar het slachtoffer. De man werd gevonden en werd onder begeleiding van een helikopter en arrestatieploegen tot aan de grens gebracht, waar de Belgische politie de escorte voortzette tot aan zijn woning in de regio Turnhout.”

Berichten zelf verstuurd

Het parket Antwerpen, afdeling Turnhout startte een onderzoek. Uit de eerste resultaten blijkt dat het beweerde slachtoffer zelf de dreigberichten verstuurde. “Er zijn aanwijzingen dat het slachtoffer en de dader dus één en dezelfde persoon zijn. De man werd intussen verhoord en bekende de feiten. Hij werd gearresteerd en wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout.”

Hij wordt vervolgd voor het verspreiden van valse inlichtingen betreffende ernstige aanslagen en telecommunicatieve overlast. De man is niet bekend bij het gerecht.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Angelo Cabooter

    Laat hem maar dubbel en dik opdraaien voor de verloren kosten

  • Kees Huls

    Er rijdt geen trein van Eindhoven naar Turnhout en hij wilde graag snel thuis zijn.

Lees meer