De man klom in een boom aan de Stationsstraat.
JVN De man klom in een boom aan de Stationsstraat.

Uitgewezen asielzoeker verschanst zich in boom

De Stationsstraat in Turnhout was vrijdagmiddag door de politie even afgesloten voor het verkeer. Ter hoogte van de bushaltes was een uitgewezen asielzoeker van Palestijnse afkomst in een boom geklommen.

“De man kan zich niet vinden in de beslissing om hem uit te wijzen. Op deze manier probeert hij de beslissing nog ongedaan te maken”, klonk het bij de politie. “De man heeft een touw bij zich en dreigt ermee zichzelf op te hangen.”

De lokale politie in Turnhout sloot de straat af en probeerde in te praten op de man. De man probeerde zich daarna effectief te verhangen, maar daarop greep de politie in. Hij is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1830 of op zelfmoord1830.be

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Herman Van den Bosch

    Ze gaan tot het uiterste, de honger naar onze sociale verworvenheden is groot want voor die (geluk)asielzoekers is dat een soort Win for live. Je kan in dit land, met wat vindingrijkheid, het klaarspelen om te kunnen leven zonder te werken!

Lees meer