Archiefbeeld
Getty Images/Cultura RF Archiefbeeld

Dief slaat laptop kapot ‘om zijn privacy te beschermen’: werkstraf van 75 uren

Een opvliegende 29-jarige man uit Veurne moet een werkstraf van 75 uren vervullen en 800 euro boete betalen omdat hij op de trein een laptop stal en die enkele dagen later voor de ogen van de politie kapot sloeg. “Ik wilde niet dat het slachtoffer mijn gegevens op de laptop zou krijgen. Het ging om mijn privacy”, vindt D.C.

Begin april vorig jaar trof D.C. in het station van Veurne op de trein een verloren rugzak aan met daarin een laptop. Hij nam de laptop mee naar zijn huis en zette er zijn eigen gegevens op. Op 20 april belde de politie hem om te informeren naar de laptop. D.C. had immers foto’s van zichzelf op de iCloud gezet en slachtoffer B.H. uit Sint-Niklaas kon dat nog zien. D.C. moest op het politiekantoor langsgaan en ging daarna met de agenten mee naar huis om de laptop terug te geven. “Maar plots sprintte hij naar binnen en probeerde de agenten nog buiten te sluiten”, sprak de procureur. “Hij stormde naar boven, greep zijn laptop vast en sloeg die aan diggelen voor de ogen van de politie. Kenmerkend voor D.C., hij stond al meermaals terecht voor vernielzucht.” De rechter wilde weten waarom D.C. dat deed. “Ik kon die laptop toch niet teruggeven? Daar stonden intussen mijn persoonlijke gegevens op, die mag hij niet krijgen. Ik moest mijn privacy beschermen”, draaide D.C de rollen om. Hij is wel akkoord om slachtoffer  1.638 euro te vergoeden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer