Het vuurwerk zal op 4 augustus enkel figuurlijk knallen
Toerisme Veurne Het vuurwerk zal op 4 augustus enkel figuurlijk knallen

Dieren kunnen op hun twee oren slapen. Veurne kiest voor geluidsarm vuurwerk

Veurne sluit zijn zomerkermis traditioneel af met een knallend vuurwerk op koekezondag. Dit jaar zal het op 4 augustus echter niet knallen want de boetestad kiest voor geluidsarm vuurwerk.

“Bij een traditioneel vuurwerk weerklinken er knallen tot 170 decibel. Daarvan schrikken veel huisdieren of lopen ze weg in het ergste geval”, duidt schepen van Dierenwelzijn Jan Verfaillie (CD&V). “Het geluidsarm vuurwerk grenst op 85 decibel. Dat geluid is vergelijkbaar met dat van een deurbel. De beleving blijft wel hetzelfde maar de luide knallen zullen veel minder zijn. Bovendien zal het vuurwerk geen 25 maar 10 minuten duren. We testen dit voor het eerst op koekezondag 4 augustus.” Toerismeschepen Celine Mouton (Veurne Plus) belooft dat het evenement een knaller wordt, figuurlijk dan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer