Gloednieuwe Porsche van zo’n 150.000 euro total loss na slippartij op E40

Op de E40 tussen Veurne en Adinkerke is woensdag iets over het middaguur een gloednieuwe Porsche van om en bij de 150.000 euro over de kop gegaan en op zijn dak beland. De sportwagen is total loss maar de bestuurder, een Brit, bleef ongedeerd. 

Het gaat om een Porsche 911 Carrera 4S, de 992-reeks die deze zomer is uitgekomen. Gemiddeld kost het voertuig zo'n 150.000 euro. De wagen reed in de richting van Brussel, begon te slippen en kwam tegen de vangrails terecht. De Porsche werd in de lucht gekatapulteerd en kwam tot stilstand op zijn dak. Initieel klonk de melding dat er ook vrachtwagens betrokken waren, maar dat bleek bij aankomst van de hulpdiensten niet het geval. De bestuurder van de Porsche was intussen al zelf uit zijn voertuig gekropen. Een rijstrook werd afgesloten. De Britse bestuurder was samen onderweg met een vriend, die eveneens een Porsche bestuurde. De vriend parkeerde zich verderop op de pechstrook toen hij het ongeval zag in zijn achteruitkijkspiegel. Rond 13 uur werd de zwaar beschadigde Porsche getakeld. Ongetwijfeld een erg zuur verlies voor de bestuurder. Al kwam hij er zelf zonder kleerscheuren van af. Grote verkeershinder bleef uit.

2 De Porsche reed tegen de vangrails en ging vervolgens over de kop. De bestuurder bleef ongedeerd.
Bart Boterman De Porsche reed tegen de vangrails en ging vervolgens over de kop. De bestuurder bleef ongedeerd.
2 De Porsche 992 is rijp voor de schroothoop
Bart Boterman De Porsche 992 is rijp voor de schroothoop

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • MYRTHE PASS

    Spijtig dat behoeftigen, die een Porsche kunnen kopen niet kunnen rijden. Het is jammer, dat zo'n mooie wagens maar een kort leven beschoren zijn.

  • Kelly Verlinden

    Wie dat stuk weg kent weet dat het aan de weg ligt en je je schade kan verhalen op de overheid. Verder is de 4s een 4wd en geen achterwiel aandrijving zoals velen hier beweren. Die asfalt daar is levensgevaarlijk.

Lees meer