3 De bestuurder van deze BMW is door de carjacker in zijn vlucht tegen een geparkeerde Volvo geduwd.
JHM De bestuurder van deze BMW is door de carjacker in zijn vlucht tegen een geparkeerde Volvo geduwd.

VIDEO. Gewelddadige carjacking in Veurne: achtervolging eindigt in crash met 5 wagens, dader opgepakt

In het centrum van Veurne vond even voor 10 uur een gewelddadige carjacking plaats. Een 62-jarige vrouw is er uit haar wagen gesleurd door een 25-jarige man in bloot bovenlijf. Na een massale politieactie werd de man klemgereden, nadat hij nog een BMW-cabrio had proberen te stelen én de bestuurder klappen had gegeven. Daarna wilde hij zelfs nog een gearriveerde politiewagen stelen, maar hij moest vluchten. Daarbij werd hij opgepakt. 

De straffe feiten gebeurden even voor 10 uur. Een 25-jarige man uit Veurne hield een Ford Focus tegen toen die de Houtmarkt wilde oprijden. Hij stak zijn handen in de lucht waarna de bestuurster - een 62-jarige vrouw uit De Panne - stopte. Daarna opende hij haar portier en verplichtte haar uit te stappen. Dat zou met geweld gebeurd zijn. Verscheidene passanten, onder wie enkele bouwvakkers,  waren getuige van het incident.

Een voorbijganger zag alles gebeuren. “Die vrouw reed traag de Houtmarkt op en opeens stond daar een kerel met bloot bovenlijf te zwaaien in het midden van de weg”, zegt de getuige. “Die vrouw begreep er niets van. Hij ging aan haar portier staan en trok die plots open. Hij boog zich voorover, deed haar gordel los en sleurde haar uit de wagen. Ook haar hondje zette hij buiten. De vrouw begon natuurlijk luid te gillen, waarna verscheidene mensen de politie belden. Daarna stoof die kerel weg.” 

Hij ging aan haar portier staan en trok dat plots open. Hij boog zich voorover, deed haar gordel los en sleurde die vrouw uit de wagen. Ook haar hondje zette hij buiten

Ooggetuige

Schade aan vijf wagens 

De politie werd gebeld. Omdat die met de ochtendbriefing bezig was, rukte ze massaal uit. Meer dan 12 politiemensen sprongen in diverse voertuigen en er werd versterking van Polder en Westkust opgeroepen. De hele perimeter binnen Veurne werd afgereden op zoek naar de gestolen Ford Focus. Een wijkagent zag de wagen staan in de Peter Benoitlaan, de straat van het gerechtsgebouw aan de achterkant van het zwembad. Daar werd de wagen klemgereden door de politieagent. 

Toen de agent uitstapte, zag hij de carjacker evenwel zwaar tekeer gaan tegen een bestuurder van een BMW-cabrio. De carjacker had immers ook geprobeerd om die wagen te stelen, maar de BMW-bestuurder verzette zich hevig en kreeg enkele klappen te verwerken. In een poging om weg te vluchten, reed de BMW-bestuurder vervolgens tegen een geparkeerde Volvo. Ook nog een andere Volvo, die net passeerde, deelde in de brokken. 

3 Met deze Ford Focus ging de carjacker aan de haal.
JHM Met deze Ford Focus ging de carjacker aan de haal.

De 25-jarige man, nog steeds in bloot bovenlijf, wilde nog vluchten met de Ford Focus, maar reed daarbij de politiewagen aan. In totaal raakten zo vijf auto’s beschadigd. Na de tweede, mislukte poging om de BMW te stelen, en bij het zien van de aankomende agenten, probeerde de carjacker eerst nog om zelfs met de politiewagen aan de haal te gaan. Daar zat op dat ogenblik niemand in. Toch vluchtte hij uiteindelijk te voet verder, met agenten in zijn kielzog. Enkele honderden meters verder, aan de Oude Beestenmarkt en de achterkant van het Annuntiata-instituut, kon hij met getrokken vuurwapens overmeesterd worden. 

In shock

De carjacker, een twintiger uit Veurne, is gearresteerd en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. De man zou diverse problemen hebben en is gekend bij de politie. De overvallen dame is in shock en werd ook naar het ziekenhuis gebracht. De Peter Benoitlaan is al de hele ochtend afgesloten voor onderzoek. De dader zal morgen voor de onderzoeksrechter gebracht worden.  

3 De Ford Focus en de politiewagen, die eveneens in de brokken deelde.
JHM De Ford Focus en de politiewagen, die eveneens in de brokken deelde.

36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • an Vanautgaerden

    Allez en morgen laten ze die gevaarlijke kerel weer vrij waarschijnlijk... puik politiewerk wel! De rechtbank en advokaten is andere koek

  • Erwin Vandriessche

    Aha, daar zijn we weer..... gekend bij de politie en justitie doet er weer niets mee. En van zijn problemen....dat zullen waarschijnlijk drugsproblemen zijn en nog nooit een slag gewerkt , dus doet niets ter zake.

Lees meer