VIDEO. Auto achtergelaten op sporen en vervolgens aangereden door goederentrein

Aan een spoorwegovergang in de Waaslandhaven heeft vrijdag in de late avond een opmerkelijk incident plaatsgevonden. Omstreeks middernacht werd een kleine personenwagen er door een goederentrein aangereden. De lege Volkswagen Lupo was door onbekenden achtergelaten op het spoor.

Het incident gebeurde in de Middenstraat in Kieldrecht. Het gaat om een spoorwegovergang die is uitgerust met een belsignaal en lichten maar niet met slagbomen. De machinist van de trein voerde nog een noodremming uit maar kon een aanrijding niet vermijden. Een getuige kon de aanrijding filmen met zijn smartphone. De wagen raakte zwaar beschadigd. De trein liep geen schade op, maar moest volgens de ongevallenprocedure wel gecontroleerd worden op eventuele schade. Het treinverkeer op de goederenlijn lag door het ongeval enkele uren stil. Wie de wagen op de sporen achterliet, wordt onderzocht door de politie. Het is niet uitgesloten dat de auto met opzet op de sporen werd geplaatst. De boorddocumenten lagen nog in de wagen.

3
Kristof Pieters
3
Kristof Pieters
3
Kristof Pieters

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rudi Swinnen

    Is dit misschien de nieuwe trend van een kwajongensstreek ? Vroeger deden we belleke trek . Tijden veranderen ...

  • Steve Van den boom

    In scène gezet of niet, geeft duidelijk weer wat er gebeurd bij een aanrijding bij lage snelheid! Kijk is goed waar die buffer zit in de auto, passagier .Stel u voor! De bestuurder komt daar tegen 30km/h of hoger snelheid aangereden. Wat zou dan de schade zijn. Airbag gaat ook niet veel helpen! Trein heeft altijd voorrang!!! Voor de bestuurder ook geen leuke ervaring ivm zulke ongevallen. Regelgeving is simpel, zullen steeds stoppen indien we kunnen. Dit word achteraf ook gecontroleerd!

Lees meer