HLN

Fietser op E19 trapt richting Viaduct van Vilvoorde

Opvallend beeld op de E19 richting Brussel, net voor de afslag naar het Viaduct van Vilvoorde: een fietser maakte gebruik van de pechstrook en begaf zich zo al fietsend op de snelweg. Een passerende automobilist spotte de sportieveling deze namiddag rond 15.30 uur en stuurde ons achteraf de foto door.

Helaas voor de fietser met witte hoed wordt zijn actie niet gewaardeerd door de Belgische wet. Hij riskeert een boete van 150 euro. Het lijkt wel een trend deze zomer, gisterochtend nog werd een fietsster wier fiets was uitgerust met kinderzitje opgemerkt in de Antwerpse Waaslandtunnel, een tunnel onder de Schelde die voorbehouden is voor autoverkeer. Begin deze maand laveerde een fietser zich door de avondspits op de Antwerpse ring.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jean-marie walschot

    Ik geef Dirk Pieters groot gelijk.8 op de 10 fietsers houden zich niet aan de verkeersregels of kennen ze niet.Ze begrijpen niet dat ze zo veel gevaar lopen.

  • Leonarda Van Opbroecke

    Allee, die wil tolvrij in Brussel geraken en nu moet hij nog betalen. Doe wat je wilt, betalen doe je toch! Wordt de nieuwe slogan voor Groen.

Lees meer