2 Danny Puyneers en Gucci. Hij toont alvast wat je met de hondenpoep moet doen.
Foto Bollen Danny Puyneers en Gucci. Hij toont alvast wat je met de hondenpoep moet doen.

Opgelet hondenbaasjes! Incovo en politie controleren volgende week op hondenpoep-storters

Volgende week wordt er geen flits-marathon maar een zwerfafval-marathon gehouden. Incovo wil samen met de politie gericht inspelen op hondenpoep en zwerfafval.

“Verschillende gemeenten doen grote inspanningen om met veegwagens de straten en goten van de gemeente proper te houden. Wanneer niet iedereen tijdig zijn wagen verplaatst, blijven er steeds hoekjes vuil achter. Dat is niet prettig voor de bewoners van de straat en ook niet voor diegenen die veel energie steken in het opruimen. In samenspraak met de politie zal er in de komende weken extra streng worden opgetreden bij het negeren van het parkeerverbod,” vertelt Seppe Eloot, projectleider zwerfvuil en sluikstort bij Incovo en Interza.

Ook hondenpoep hoort niet thuis op straat. Als hondeneigenaar ben je verplicht hondenpoepzakjes op zak te hebben wanneer je de straat op gaat met je geliefde viervoeter. Is dat het geval? Dan wordt je hond getrakteerd op een snoepje. Dat gaan ze doen ter positieve stimulatie om de hondenpoep niet te laten liggen en de zakjes in de vuilnisbakken te deponeren.  Ze belanden nog te vaak in het riool of in de bermen.

2 Actie hondentoiletten Vilvoorde
Incovo Actie hondentoiletten Vilvoorde

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Robbe Devoogdt

    Eindelijk

Lees meer