Dader familiedrama
Baert Marc Dader familiedrama

Twintiger die vader vermoordde: “Ik haatte hem al tien jaar”

Christian M., de 25-jarige man uit Vilvoorde die vrijdag zijn vader ombracht, koesterde al meer dan tien jaar een onwrikbare haat tegen zijn vader. Dat heeft de jongeman zelf verklaard bij zijn verhoor. De reden voor die haat blijft vooralsnog onduidelijk, al rijzen er ook al vragen over de geestestoestand van de jongeman.

Vrijdagnamiddag had de 25-jarige man zichzelf aangegeven bij de politie in Brussel, met de melding dat hij zijn vader Antoine had vermoord. De lokale politie was daarop ter plaatse gegaan en had het lijk van de 58-jarige man aangetroffen. In zijn verhoor had de jongeman bekend dat hij zijn vader had gewurgd, wat ook bevestigd werd door de autopsie. 

Volgens gerechtelijke bronnen zou de jongeman zijn vader naar de kelder gelokt hebben door te zeggen dat daar een lek was. Daar zou Christian zijn vader eerst een messteek hebben toegebracht en vervolgens gewurgd hebben. Daarbij vielen ook klappen, omdat de 58-jarige Antoine zich verzette. Uiteindelijk drukte Christian nog een drietal minuten lang een kussen tegen het hoofd van zijn vader. 

Gecolloqueerd 

Aanleiding voor de feiten zou de haat zijn die Christian voor zijn vader voelde sinds hij 12 jaar oud was, maar waarom de jongeman zijn vader haatte, is niet duidelijk. Wel werd hij een vijftal jaar geleden gecolloqueerd omwille van een bipolaire stoornis. Hij kreeg daarvoor medicatie maar zou die sinds enkele maanden niet meer nemen. De onderzoeksrechter plaatste de twintiger zaterdag onder aanhoudingsbevel voor moord. Donderdag verschijnt de jongeman voor de Brusselse raadkamer.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • lukas wouters

    25 jaar oud. Dan kan hij toch het kontakt afbreken met zijn vader...Als hij zijn bipolaire storing niet behandelt wordt dat wel problematisch. Hoe kan men zo iets voorkomen? Juist, door regelmatige verplichte bloedanalyses op de medicatie.

Lees meer