Mastklimmen mocht op het Waterfeest.
Baert Marc Mastklimmen mocht op het Waterfeest.

Waterfeest moet uitwijken naar Kruitfabriek

Door het slechte weer moest het Waterfeest in Vilvoorde zondag uitwijken naar de Kruitfabriek. Toch trok het evenement nog enkele honderden bezoekers naar het kanaal.

“Het lijkt erop dat de weergoden de naam van ons evenement letterlijk hebben genomen”, was de commentaar van Schepen van Economie Didier Cortois (Open VLD). Door het slechte weer moest het Waterfeest zondagmorgen nog op het laatste moment verplaatst worden naar de Kruitfabriek. Oorspronkelijk moest het evenement doorgaan op het vlakbij gelegen Broekplein. “Maar we hebben op een vergadering zondagmorgen toch beslist om een groot deel van het evenement naar binnen te halen.” Onder meer de springkastelen werden opgesteld in de Kruitfabriek.

Ondanks het slechte weer kon het Waterfeest nog rekenen op een redelijke belangstelling. “Ik schat dat er in totaal enkele honderden mensen komen”, zegt Cortois. “De gegidste wandelingen hebben succes en ook voor de boottochten is belangstelling.”

Naast verschillende themawandelingen waren er ook boottochten naar Brussel of in Vilvoorde zelf. Op de aangemeerde schepen kon er in masten worden geklommen of kon je naar straffe zeemansverhalen luisteren. Voor de kleintjes waren er in de Kruitfabriek verschillende springkastelen en je kon er terecht voor een hapje en een drankje.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer