4 FC De Kampioenen met Yves Lambrechts. Links onderaan: Walter De Donder die kort erna burgemeester in Samson en Gert werd.
RV FC De Kampioenen met Yves Lambrechts. Links onderaan: Walter De Donder die kort erna burgemeester in Samson en Gert werd.

Exclusief voor abonnees

Yves Lambrechts is de langst meedraaiende figurant van FC De Kampioenen. “Lauw bier drinken met Xavier en Boma: heerlijk!”

Yves Lambrechts speelde vanaf de start twaalf jaar lang als figurant mee in FC de Kampioenen. Daarmee is hij de langst meedraaiende figurant die er vanaf het eerste uur bij was. Hij wordt nu soms nog herkend in de winkel. “Aan de toog staan met Johnny Voners en Marijn Devalk: geweldig! Alleen dat warme bier was niet te drinken”, mijmert hij.

Hoe rolde je dertig jaar geleden in F.C. De Kampioenen in?

“Ik heb bij Stalstudio toneelschool gevolgd. De oprichter en toenmalige lesgever was Leo Dewals. Die werkte dan weer op de BRT en had zijn bureau naast dat van de producer van FC De Kampioenen. Op een dag kwam hij Stalstudio binnen en zei: ‘Wie wil er hier figureren bij een nieuw feuilleton? Het gaat over voetbal maar je moet niet kunnen sjotten. De ploeg zal voornamelijk verliezen en aan de toog hangen.’ En toen zijn wij met een man of acht ingestapt.”

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer