2 De interesse in het bier van de Sint-Sixtusabdij is groot.
Henk Deleu De interesse in het bier van de Sint-Sixtusabdij is groot.

3.000 geïnteresseerden bij eerste online testverkoop Westvleteren

De monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren hebben dinsdag een eerste digitale verkoopmoment gehouden. Al onmiddellijk registreerden zich drieduizend bierliefhebbers op de site bij het testmoment. “Dat ging zo goed als probleemloos.”

De broeders van Westvleteren verkopen hun bier voortaan via een webshop. Inbellen via de biertelefoon was praktisch niet meer werkbaar. Via de webshop is het makkelijker malafide aankopers te weren. Klanten moeten zich eerst registeren en een profiel aanmaken. Wie inlogt, komt in een ‘wachtkamer’ terecht. Daarbij zullen consumenten die al lang geleden een bestelling hebben geplaatst, voorrang krijgen op mensen die recenter een krat bestelden.

Dinsdag vond een eerste verkoopmoment plaats om de website te testen. “Er hebben zich drieduizend bierliefhebbers geregistreerd en dat verliep zonder problemen”, zegt de woordvoerder van de abdij. “Hier en daar moeten wel nog wat zaken bijgestuurd worden. We luisteren nu goed naar de feedback van klanten en proberen ons aan te passen. We testen ook of het voorraadsysteem goed werkt.”

Klanten kunnen maximum twee bakken bier bestellen per twee maanden. Komende vrijdag volgt een tweede testmoment. Vanaf 26 juni starten de gewone verkoopmomenten. Maandelijks zullen er twee verkoopmomenten zijn. Plannen voor productieverhoging zijn er niet. De verkoop blijft ook alleen bestemd voor particulieren.

Bekijk ook:

2 Broeder Manu Van Herck, abt van de abdij,  gaf vorige week tekst en uitleg bij de nieuwe manier van verkopen.
Henk Deleu Broeder Manu Van Herck, abt van de abdij, gaf vorige week tekst en uitleg bij de nieuwe manier van verkopen.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Anneleen Buedts

    Ook zo dinsdag een uur in de wachtrij gestaan.. Nu alweer bijna 2 uur. Er zal wel meer fout lopen dan hier en daar iets...

  • Kris Sedeyn

    Het is maar wat ze verstaan onder 'hier en daar een paar zaken bijsturen'... Eergisteren account aangemaakt,vandaag van 10h00 tot 10h25 verscheen bij inloggen enkel dat de site niet bereikbaar was.... om 10.25 eindelijk ingelogd waarna ik de boodschap kreeg dat ik in de wachtrij stond... wat tot 60 minuten of langer kon duren. Exact 11 uur werd ik eraf gegooid met de boodschap dat alles uitverkocht was...?

Lees meer