2 Beer Berros.
De Zonnegloed Beer Berros.

De Zonnegloed blijft gespaard van stormschade: “Alleen Berros heeft winterslaap even onderbroken”

Dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren hield afgelopen zondag de deuren dicht door de storm Ciara, maar heeft geen schade opgelopen. “Alleen Berros, een van onze beren, heeft even zijn winterslaap onderbroken”, lacht verantwoordelijke Karel Ackaert.

“Met de dreigende voorspellingen rond Ciara wilden we geen risico nemen. Daarom sloten we het park om de veiligheid van bezoekers en dieren te waarborgen. Er staan namelijk veel bomen en grote struiken in De Zonnegloed. Alle roofdieren en apen werden in hun verblijf gebracht, wat we bij elke storm doen. Deze keer brachten we ook de kleinere dieren, zoals stokstaartjes, wasberen en neusberen, naar binnen.”

2 Beer Berros.
De Zonnegloed Beer Berros.

Alle losstaande zaken, zoals vuilnisbakken en asbakken werden binnen geplaatst. “Je wilt niet dat die zaken in de lucht vliegen en tegen een raam terecht komen. Alle poorten werden extra vergrendeld en picknickbanken vastgemaakt..”, gaat Karel verder. “De dieren vonden het niet zo erg. Als ze binnen opgesloten worden, worden ze altijd wat extra verwend. Alleen Berros, een van onze beren, voelde dat er iets aan het komen was en gedroeg zich toch wel een beetje anders. Hij heeft zijn winterslaap even onderbroken. Hij zat buiten constant naar de lucht te kijken. Maar wat later kroop hij weer in zijn nest. Ondertussen kunnen de meeste dieren weer buiten.”

De schade valt goed mee in De Zonnegloed. “Er liggen wat afgewaaide takken op de paden. Wat extra opruimwerk voor we dit weekend opengaan, maar dat is ook alles. We hadden ons op erger voorbereid.”

Lees meer