2 Verantwoordelijke Karel Ackaert van De Zonnegloed wil met de reddingsdienst ook het vogelopvangcentrum van Oostende helpen waar nodig.
Michael Depestele Verantwoordelijke Karel Ackaert van De Zonnegloed wil met de reddingsdienst ook het vogelopvangcentrum van Oostende helpen waar nodig.

Dierenopvangcentrum De Zonnegloed krijgt 12.650 euro dankzij de Warmste Week

Dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren mocht 12.650 euro in ontvangst nemen dankzij de Warmste Week van Studio Brussel. 

Dierenopvangcentrum De Zonnegloed is 12.650 euro rijker dankzij de Warmste Week van Studio Brussel. “Dat is nog meer dan vorig jaar. Toen werd 9.000 euro ingezameld”, vertelt verantwoordelijke Karel Ackaert. “Het geld werd ingezameld via achttien verschillende acties.” Ook de dierenverzorgers van De Zonnegloed zamelden geld in door een wandeltocht te organiseren. De hond Pippin van verzorger Bart liep mee en elke afgelegde kilometer kon gesponsord worden.

2 De dierenverzorgers van De Zonnegloed zamelden ook geld in door een wandeltocht te organiseren met hond Pippin.
Michael Depestele De dierenverzorgers van De Zonnegloed zamelden ook geld in door een wandeltocht te organiseren met hond Pippin.

Grote katachtigen

“Het geld gaat integraal naar de opvang van grote katachtigen. In maart starten we met de bouw van de verblijven. Hopelijk zijn we in juni klaar. Het project zal ook iets groter worden dan eerst gedacht. Oorspronkelijk hadden we drie verblijven gepland, maar de definitieve plannen werden aangepast naar zes verblijven. Door wat aanpassingen hebben we nog meer plaats kunnen vrijmaken voor de grote katten.”

De nieuwe verblijven kunnen gerealiseerd worden door het ingezamelde geld via de Warmste Week van Studio Brussel. De bewoners zijn ondertussen al bekend. “Er komt één poema die gebruikt werd als attractie in een zoo. Het dier zat uren opgesloten in een kooi van twee meter op een meter voor hij zijn kunstjes moest tonen aan het publiek. We zullen ook twee luipaarden verwelkomen. Die dieren komen uit een illegaal kweekstation in Poznan in Polen. Ze verblijven momenteel nog in het tijdelijke opvangcentrum in Opglabbeek”, zegt Karel.

Twee leeuwen zullen binnenkort ook onderdak vinden bij De Zonnegloed. “We gaan eind deze maand naar Villena in Spanje, waar de dieren tijdelijk opgevangen zijn in Primadomus (Spaanse vestiging van Stichting AAP, nvdr). We gaan kijken hoe we de dieren naar hier kunnen krijgen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer