2 Speelpleinwerking ’t Ravottertje in Vleteren zoekt vrijwilligers en animatoren.
Jeugd&SportVleteren Speelpleinwerking ’t Ravottertje in Vleteren zoekt vrijwilligers en animatoren.

Gezocht: vrijwilligers speelpleinwerking ’t Ravottertje

Speelpleinwerking ’t Ravottertje in Vleteren zoekt vrijwilligers en animatoren om de werking te versterken.

Dertig kinderen vinden tijdens de zomer dagelijks hun weg naar speelpleinwerking ’t Ravottertje in Vleteren en zoals elk jaar zijn er vrijwilligers en animatoren nodig om de werking te versterken. “Onze vrijwilligers en animatoren staan in voor de voorbereiding en begeleiding van activiteiten. De helpende handen halen ook het spelmateriaal uit en ruimen daarna op. Een andere taak is EHBO en ze houden ook toezicht tijdens het middagmaal”, vertelt Robin Paesschesoone van de dienst Jeugd en Sport Vleteren. “Tijdens een kalmere week zijn er vaak twintig kinderen, maar dan hebben de monitoren ook wat meer tijd om activiteiten voor te bereiden voor de volgende weken. Er zijn ook dagen dat we 45 tot 50 kinderen ontvangen.”

Jobstudenten

Elke dag zijn er vier jobstudenten om de kinderen te begeleiden. “Twee jobstudenten starten met de opvang om 7.45 uur en twee starten om 10 uur. Daarnaast zijn er twee tot drie vrijwilligers per dag. Een totaal dus van zes tot zeven monitoren per dag, hangt ook af welke week het is. In de zomer zijn we twee weken gesloten in het bouwverlof. De derde week van het bouwverlof is het ook steeds kalm en kunnen er minder monitoren aangesteld worden”, vertelt Robin. 

2 Speelpleinwerking ’t Ravottertje in Vleteren zoekt vrijwilligers en animatoren.
Jeugd&SportVleteren Speelpleinwerking ’t Ravottertje in Vleteren zoekt vrijwilligers en animatoren.

Alle jongeren vanaf 15 jaar kunnen zich kandidaat stellen als vrijwilliger of animator om een handje te helpen. “Hulpanimatoren zijn minstens 15 jaar en krijgen een dagvergoeding. Vrijwilligers zijn minstens 16 jaar en krijgen ook een dagvergoeding. Ze hebben bij voorkeur een animatorcursus gevolgd of hebben ervaring in het werken met kinderen in groep”, gaat Robin verder. “Jobstudenten zijn minstens 18 jaar, volgen bij voorkeur een sociaal pedagogische studierichting of beschikken over dit diploma en hebben ervaring in het jeugdwerk. De jobstudenten ontvangen een uurloon.” Meer info of je aanmelden via jeugd_sport@vleteren.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer