Benny Proot

Kortekeer krijgt veilige fietsoversteek

In het centrum van Oostvleteren, langs de Kortekeer (N8), zullen op maandag 18 maart wegenwerken starten.

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer zullen op maandag 18 maart wegeniswerken van start gaan in het centrum van Oostvleteren, langs de Kortekeer (N8), ter bevordering van de verkeersveiligheid. “Het betreffen aanpassingswerken aan de rijweg voor onze fietsende jeugd die school loopt in de basisschool Klavertje Drie, die gelegen is langs de Hendrik Debergstraat 8”, zegt Lien Vlamynck, milieudienst Vleteren. “De wegeniswerken bestaan uit het plaatsen van twee middeneilanden in het middenste rijvak van de Kortekeer, welke is uitgerust als linksafslagstrook. De fietsers die komen vanuit de richting van het lichtengeregeld kruispunt, zullen zich zo veilig kunnen opstellen langs de rijweg en zullen door de gerealiseerde eilandjes in twee keer de rijweg kunnen oversteken.”

De werken worden in 2 fasen uitgevoerd, waarbij het fietspad richting Ieper in de eerste fase wordt uitgebogen naar de woningen toe om als beveiligd opstelpunt te kunnen dienen voor de overstekende fietser. In de tweede fase zullen de middeneilanden in het middenste rijvak worden aangebracht. “De uitvoeringstermijn voor de eerste en de tweede fase is telkens vastgesteld op 10 werkdagen, maar kan verlengd worden in functie van de weersomstandigheden”, zegt Lien. “Het verkeer komende van beide richtingen kan steeds vertraagd passeren. Er wordt een zone 30 ingesteld. De signalisatie voor fase 2 zal enkel tijdens de werkuren van toepassing zijn. Het verkeer dat rijdt richting Ieper kan gedurende de volledige duur van deze wegeniswerken de Hendrik Deberghstraat niet inrijden. Voor de mensen die richting Reninge willen rijden, is er een omleiding voorzien via de Kruisboomstraat en Keiweg.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer