Twee jongeren stonden voor de rechter in Ieper na een schermutseling met een cafébaas.
Henk Deleu Twee jongeren stonden voor de rechter in Ieper na een schermutseling met een cafébaas.

Twintiger verbrijzelt neus van cafébaas: 7 maanden cel met uitstel

De Ieperse rechter heeft een twintiger veroordeeld na een incident waarbij een cafébaas zijn neus kapot werd geslagen. Dat gebeurde in de herberg In De Meiboom in Woesten. Een kompaan werd vrijgesproken.  

Op de avond van 27 juni 2017 trokken K.V. uit Ieper en B.V. uit De Panne naar het café in Woesten met de bedoeling iemand te spreken. Ze wilden een vrouw zien nadat een vriend van hen zelfmoord had gepleegd en ze dachten dat ze meer wist over wat er was gebeurd. Het kwam echter tot een schermutseling waarbij de werkneemster van het café en enkele klanten klappen kregen. Toen cafébaas Remi Gruwez (76) een kijkje wou gaan nemen, kreeg ook hij een harde slag op zijn neus. “Die begon meteen te bloeden”, zei meester Sophie Gruwez, die het slachtoffer vertegenwoordigde op de rechtbank. “De man kreeg bovendien nog enkele trappen. De neus bleek totaal verbrijzeld en er volgde een operatie.” Daarna werd met een fles nog een ruit van het café aan diggelen geslagen. Volgens de verdediging van de twee mannen waren ze aangedaan door de zelfmoord van hun vriend. “Ze waren opgepept door de drank en hun verdriet”, klonk bij een van hen. De rechter veroordeelde K.V. tot zeven maanden cel en een boete met uitstel. B.V. werd vrijgesproken. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer