De organisatoren van de Brunellirun in Vleteren zijn er klaar voor.
Brunellirun Vleteren De organisatoren van de Brunellirun in Vleteren zijn er klaar voor.

Vernieuwd parcours Brunellirun Vleteren voor Kom op tegen Kanker

De Brunellirun Vleteren ten voordele van Kom op tegen Kanker trekt op zondag 29 september opnieuw door Vleteren met een vernieuwd parcours. Het is de derde run ter nagedachtenis van Hans Bruneel.

Het evenement voor Kom op tegen Kanker wordt georganiseerd ter nagedachtenis van Hans Bruneel, een vriend van de organisatoren. “Op 3 december 2016 kregen we het verschrikkelijke nieuws dat we onze goede vriend Hans Bruneel verloren waren aan kanker”, vertellen organisatoren Ellen Masschelein, Sabine Derck, Xavier Vanhee, Luc Derdaele en Rudi Doom. “Hans was een vriend uit de duizend die iedereen met raad en daad bijstond. Hij engageerde zich voor van alles en stond altijd positief in het leven. Zelfs toen hij ziek was, bleef hij optimistisch. Met enkele vrienden vonden we dat Hans en zijn levenslust niet zomaar mocht vergeten worden, dus wilden we iets organiseren om zijn leven te eren. We staken de koppen bij elkaar en zo kwamen we tot de Brunellirun Vleteren.”

Vernieuwd parcours

Vorig jaar zamelde de run 4.800 euro in voor Kom op tegen Kanker, met 151 lopers en 385 wandelaars. “De deelnemers voor het lopen nemen wat af , maar die voor het wandelen nemen dan weer toe. We hopen toch weer op meer dan 500 deelnemers. Dit jaar pakken we ook uit met een vernieuwd parcours” zegt de organisatie. “Heel wat mensen in contact met kanker. Is het niet zelf dan is het wel bij familie of vrienden. Er bestaan al zoveel dingen waarvan je kunt genezen, maar voor bepaalde kankers is er nog geen genezing. Om het onderzoek hiernaar te steunen, is veel geld nodig. Daarom willen we zoveel mogelijk geld bijeen sparen voor Kom op tegen kanker.”

Wandelaars kunnen kiezen tussen zes, twaalf of achttien kilometer. De wandelzoektocht is zes kilometer lang. Inschrijven kan alleen de dag zelf van 8 tot 14 uur. Deelnemen kost drie euro. Het loopevenement voor kinderen tot 7 jaar van vijfhonderd meter start om 13.30 uur. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar is er een afstand van een kilometer en die start om 14 uur. Deelnemen voor beide afstanden kost vijf euro. De volwassen kunnen kiezen tussen een loopafstand van vijf of tien kilometer. Vanaf woensdag 25 september kunnen tickets voor het loopevenement alleen aan de deur gekocht worden aan twaalf euro. Voorinschrijven kost acht euro. Vanaf 16.30 uur is er een gratis optreden van Franky Pluym. Meer info op de Facebookpagina Brunellirun Vleteren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer