4 De vossen ontdekken hun nieuwe verblijf in De Zonnegloed
De Zonnegloed De vossen ontdekken hun nieuwe verblijf in De Zonnegloed

VIDEO. Vossen dierenopvangcentrum De Zonnegloed ontdekken hun vernieuwd verblijf

Dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren heeft de afgelopen wintermaanden werk gemaakt van een vernieuwd verblijf voor de vossen. De drie beren beginnen dan weer langzaam uit hun winterslaap te ontwaken en genoten al van de eerste lentezon.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De drie beren uit De Zonnegloed in Vleteren beginnen wakker te worden uit hun winterslaap en genieten van de eerste lentezon. “Het gaat al iets beter met mannetjesbeer Berros. Hij had het wat moeilijk na het overlijden van beer Elena (op 5 februari, nvdr), maar dankzij de extra zorgen en aandacht van onze verzorgers is hij weer wat actiever. Hij begint ook meer interesse te tonen in de nieuwe beren Mimi en Uli, die naast hem wonen. De eerste stapjes om de beren samen te brengen, zijn al gezet”, zegt verantwoordelijke Karel Ackaert. “Ook Mimi doet het goed en is actief bezig met de verrijking die we aanbieden en Uli durft al eens wat meer zijn hol te verlaten om de eerste zonnestralen te voelen.”

4 De drie beren uit dierenopvangcentrum De Zonnegloed beginnen wakker te worden uit hun winterslaap en genieten van de eerste lentezon.
De Zonnegloed De drie beren uit dierenopvangcentrum De Zonnegloed beginnen wakker te worden uit hun winterslaap en genieten van de eerste lentezon.

Met meer dan 350 dieren van ongeveer 115 diersoorten zit het werk er nooit op in dierenopvangcentrum De Zonnegloed. “Het was weer hard labeur, maar we hebben zopas de laatste hand gelegd aan het vernieuwde verblijf voor onze vossen. Zo bouwden we onder andere speciale schuilgrotjes voor hen”, vertelt Karel. “We proberen oudere verblijven steeds te verbeteren. Nu hebben de vossen nog meer schuilplekken en extra loopmogelijkheden. Afgelopen weekend maakten de vossen kennis met hun vernieuwde verblijf en ze waren door het dolle heen. Het is ook goed voor de dieren om af en toe hun verblijf aan te passen. Zo worden ze opnieuw uitgedaagd om actief te zijn.”

4 De drie beren uit dierenopvangcentrum De Zonnegloed beginnen wakker te worden uit hun winterslaap en genieten van de eerste lentezon.
De Zonnegloed De drie beren uit dierenopvangcentrum De Zonnegloed beginnen wakker te worden uit hun winterslaap en genieten van de eerste lentezon.
4 De vossen in De Zonnegloed kregen een vernieuwd verblijf.
De Zonnegloed De vossen in De Zonnegloed kregen een vernieuwd verblijf.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer