2 groene stroom, groene energie, windmolens, mijnenergie, windenergie
Unsplash groene stroom, groene energie, windmolens, mijnenergie, windenergie

Vier windmolens in Poperinge en Vleteren?: “Niets op tegen, zolang het op geschikte locatie is”

Op een site tussen de Pezelhoek in Poperinge en de Koekuit in Vleteren zou de firma Elicio uit Oostende plannen hebben om vier windmolens te bouwen. Dat haalde oppositieraadslid Danny Lefebvre (Open Vld) aan tijdens de laatste gemeenteraad in Poperinge. Het Poperingse stadsbestuur en de gemeente Vleteren zijn niet op de hoogte van de plannen.

Ook in de Vleterse gemeenteraad kwamen de eventuele plannen voor een windmolenproject ter sprake. “Verschillende inwoners hebben me aangesproken over het project. Ze hebben blijkbaar een contract onder ogen hebben gekregen dat vooral financieel interessant is”, sprak burgemeester Stephan Mourisse (LVP). “Naar mijn gevoel wil de firma heel wat getekende contracten verzamelen om zo te kunnen aantonen dat heel veel mensen of inwoners een windmolenproject zien zitten. Het is niet aan de gemeente om daar beslissingen over te nemen. Ik heb geen idee of het er komt of niet, maar ik betwijfel het. Er zijn al heel veel plannen geweest om windmolens te plaatsen, maar het is er nooit van gekomen. Ik zou ook niet weten of de besproken locatie daarvoor geschikt zou zijn. Als dat wel zo is, zie ik geen probleem. Ik zou graag windmolens hebben hier in Vleteren. Als gemeente kan je daar zeker achter staan, maar het moet wel op een geschikte locatie zijn.”

2 Het gebied tussen de Pezelhoek in Poperinge en de Koekuit in Vleteren (zwart omlijnd) zou een gepast gebied zijn voor een toekomstig windmolenproject.
Elicio Het gebied tussen de Pezelhoek in Poperinge en de Koekuit in Vleteren (zwart omlijnd) zou een gepast gebied zijn voor een toekomstig windmolenproject.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jean-paul sohier

    Dat de heren van Elicio ze in hun eigen tuin plaatsen.

Lees meer