Toerisme Vleteren

Wandeling van ‘Nun’n toet Poaters’ over Poperings Nunnebier en trappist van Westvleteren

Een gids neemt je de komende weken en maanden tijdens de wandeling ‘van Nun’n toet Poaters’ mee op een wandeltocht van zeven kilometer en legt het verband uit tussen Poperings Nunnebier en trappist van Westvleteren.

Tijdens de wandeling ‘van Nun’n toet Poaters’ van zeven kilometer hoor je alles over het ontstaan van de abdij van Sint-Sixtus, de relicten uit de Eerste en de Tweede Wereldoorlog die je in de buurt aantreft en onderweg een ‘nunne’ en een ‘pater’ proeven staat uiteraard ook op het programma. Niet alle paden zijn verhard, goede wandelschoenen zijn dus aangeraden. 

De wandeling is een samenwerking tussen Hopmuseum Poperinge en de dienst Toerisme Vleteren en start op de parking ‘In de Vrede’ in de Donkerstraat 13 in Westvleteren. Een volwassenen betaalt drie euro om mee te wandelen. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen één euro. Kinderen jongeren dan 6 jaar wandelen gratis. Drank is apart te betalen. Inschrijven is verplicht en kan alleen op www.hopmuseum.be of www.toerismevleteren.be/van-nunn-toet-poaters.

Deelnemen aan de wandelingen kan op:

*zondag 5 mei om 13.30 uur

*zondag 21 juli om 13.30 uur

*woensdag 14 augustus om 16 uur

*woensdag 21 augustus om 13.30 uur

*woensdag 11 september om 13.30 uur

*zondag 13 oktober om 13.30 uur

*zondag 27 oktober om 13.30 uur

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer