In het Bardelenbos in Poperinge is er van 23 tot en met 25 augustus opnieuw bushcraftweekend.
Miguel Milleville In het Bardelenbos in Poperinge is er van 23 tot en met 25 augustus opnieuw bushcraftweekend.

Wie wil een weekend overleven in en met de natuur?

In het Bardelenbos in Poperinge is er van 23 tot en met 25 augustus opnieuw bushcraftweekend. Dat is (over)leven in en met de natuur. De inschrijvingen zijn begonnen en de plaatsen zijn beperkt.

Van 23 tot en met 25 augustus is er bushcraftweekend in het Bardelenbos in Poperinge. “Bushcraft is de kunst van het (over)leven in en met de natuur. Het is een breed pallet aan natuurvaardigheden met respect voor de natuur. Bushcraft vormt een brug tussen gebruiken van natuurvolkeren en onze voorouders met de hedendaagse maatschappij”, zegt Guido Quaghebeur, voorzitter Natuurpunt Poperinge - Vleteren. Het weekend wordt georganiseerd met de medewerking van Stad Poperinge, gemeente Vleteren en Agentschap Natuur & Bos.

“Er wordt geslapen in een zelfgemaakte hut of shelter. We maken vuur zonder aansteker of lucifer. We gaan ook op zoek naar dierensporen, we leren sjorren en we maken toffe knopen. We prikkelen al onze zintuigen en proeven van lekkere verrassingen uit het bos”, zegt Guido. “Het bushcraftweekend is een beleving voor het ganse gezin. Voor kinderen vanaf 6 jaar, samen met minstens één volwassene. De inschrijvingen zijn gestart en er is plaats voor maximum 50 deelnemers.” 

Het weekend start vrijdag om 18 uur en eindigt zondag om 14 uur. De kostprijs is 60 euro per persoon voor leden van natuurpunt en 65 euro per persoon voor niet-leden (materialen en 5 maaltijden inbegrepen). Inschrijven kan bij Guido Quaghebeur of via info@natuurpunt-poperinge-vleteren.be met vermelding: namen, leeftijd (kinderen), adres en e-mailadres.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer