Het pand in de Kerkstraat 4 in Oostvleteren staat op instorten.
Laurie Bailliu Het pand in de Kerkstraat 4 in Oostvleteren staat op instorten.

Woning staat op instorten, burgemeester laat Kerkstraat afsluiten

Een rijwoning die sinds een felle brand in februari 2010 verlaten is en staat te verkommeren, is in zo’n slechte toestand dat burgemeester Stephan Mourisse (LVP) een aannemer heeft gevorderd die het instortingsgevaar moet indijken. De Kerkstraat in Oostvleteren is tijdelijk afgesloten.

De buren zijn het al langer beu en nu is ook voor burgemeester Stephan Mourisse de maat vol. “De klachten over de bouwvalligheid van de woning blijven komen en dus vroeg ik de brandweer om een kijkje te gaan nemen en de situatie te beveiligen”, zegt Mourisse. “Maar al snel werd duidelijk dat dit eigenlijk geen spek voor de bek van de brandweer is. De voorgevel van de rijwoning staat een beetje bol en dreigt in te storten. Dat risico kunnen we niet nemen.”

Bewoners moeten te voet

De Vleterse burgemeester liet de eenrichtingsstraat daarom afsluiten. “De politie houdt een oogje in het zeil. De bewoners kunnen te voet van en naar hun huizen. Ik heb ondertussen een aannemer opgevorderd. Die gaat ter plaatse kijken hoe het instortingsgevaar kan weggewerkt worden. Een van de mogelijkheden is dat minstens een deel van de voorgevel afgebroken en gestut wordt.” De woning staat al leeg sinds er in februari 2010 een felle brand heeft gewoed. Daarbij kwam de hond van de bewoonster om het leven. “De vrouw heeft al die jaren niet meer naar de woning omgekeken”, weet Mourisse. “Het duurde een tijdje voor we wisten waar ze verbleef. We hebben haar allerlei brieven gestuurd, ook in het kader van de belasting op leegstand, maar kregen nooit antwoord. Vandaag weten we dat ze een nieuwe relatie heeft en ergens aan de kust woont. We hadden al contact met haar partner en hopen nu samen snel deze situatie te kunnen aanpakken.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer