Toon Royackers

7.222 euro aan boetes geïnd tijdens controle op zwaar verkeer

Donderdag hebben de lokale politiediensten van Voeren en de collega’s van Bilzen, Hoeselt en Riemst een controle gehouden op het zwaar vervoer op de E25 Maastricht-Luik, ter hoogte van de parking in Moelingen. In totaal werden zeventien vrachtwagens aan de kant gezet.

Vier vrachtwagenbestuurders kregen boetes van 400 tot 1.350 euro mee naar huis, omdat hun truck technische mankementen vertoonde. Eén bestuurder die zich niet aan de verplichte rij- en rusttijden hield, mocht een boete van 1.540 euro ophoesten. Een trucker die rondreed met een vals keuringsbewijs kreeg een bekeuring van 2.500 euro. Twee bestuurders kregen tenslotte een boete, omdat ze met hun smartphone bezig waren tijdens het rijden. In totaal schreef de politie tijdens de actie voor 7.222 euro aan boetes uit.  

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer