Celstraf voor Porsche-dieven

Drie Porsche-dieven zijn veroordeeld tot celstraffen tussen tien en twintig maanden. Ze gingen aan de haal met een Porsche, die stond opgesteld in de Larazijstraat in Hasselt. Later werd dit voertuig teruggevonden in een loods in het Nederlandse Buchten. 

Het gaat om een 61-jarige Nederlander en twee Hasselaars van 49 en 51 jaar. De Nederlander is ook veroordeeld voor de diefstal van een Volkswagen Golf op 6 augustus 2014 in Diepenbeek en ging ook lopen met verschillende voertuigonderdelen. Bovendien maakte hij ook cannabis aan. De beklaagde krijgt twintig maanden cel en een boete van 1.200 euro. Hij moet ook drie vijfde van de publieke vordering betalen, goed voor 22.881,66 euro. De oudste Hasselaar krijgt vijftien maanden cel, de jongste Hasselaar houdt het bij tien maanden. Allebei betalen ze één vijfde van de vordering (7.627,22 euro) en krijgen ze ook een boete van 1.200 euro. Aan de burgerlijke partijen moet de Nederlander in totaal 1.900 euro betalen, plus een rechtsplegingsvergoeding van 480 euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer