Mine Dalemans

Gemoederen in Voeren nog niet bedaard na incident met De Lijn: “Woordvoerster vertelt leugens”

De gemoederen in Voeren lijken nog niet bedaard na het incident waarbij kinderen tussen de velden werden gedropt. Nadat woordvoerder van De Lijn Sonja Loos haar excuses had aangeboden in naam van de vervoersmaatschappij, beticht burgemeester Huub Broers (N-VA) de woordvoerster nu van leugens.

“Mevrouw Loos beweert overleg te hebben gepleegd met de gemeentediensten over de aangepaste routes, maar daar is niets van aan”, zegt de burgemeester. “Het ging om één telefoontje en één mail waarin werd meegedeeld dat de bus tot aan de Spoorwegbrug zou rijden. Dat noem ik geen overleg.”

De Lijn kan niet wat TEC wel kan

Burgemeester Broers aanvaardt echter wel de excuses van De Lijn wat betreft de ‘menselijke fout’ die werd gemaakt door de lijnchauffeur. De man dropte enkele schoolkinderen midden in de velden, op bijna twee kilometer van de halte. Het ging echter om een misverstand, klonk later bij De Lijn. De chauffeur zou een verouderd routeplan gebruikt hebben. Wel blijft de burgemeester hameren op de slechte communicatie die de vervoersmaatschappij met de gemeente lijkt te onderhouden. “Ik begrijp niet waarom de bussen van TEC wel slagen in het afleggen van bepaalde trajecten en de lijnbussen niet”, foetert de burgemeester. “De Waalse busmaatschappij rijdt ondanks de werken wel door het dorp om kinderen op te halen en terug te brengen.”

Al 12 jaar verkeerde straatnamen

Het is volgens Broers trouwens niet de eerste keer dat De Lijn een figuur slaat in Voeren. “Twaalf jaar geleden hebben we bepaalde straatnamen gewijzigd. Een ‘Dorpsstraat’ en een ‘Schoolstraat’ in elk van onze dorpen was te verwarrend. De Lijn slaagt er echter maar niet die aanpassingen in hun systeem op te nemen. Ze blijven de oude namen aanhouden. We krijgen de indruk dat Voeren geen prioriteit is. We verwachten geen doorlopende busregeling met om het uur een bus: wat dat betreft zijn wij bescheiden. Maar wat TEC kan, moet De Lijn toch ook kunnen? Het dorp Sint-Martens-Voeren kan volledig gebruikt worden: alles kan naar daar rijden! Het zou fijn zijn mocht daar, minstens op enkele tijdstippen, een vlotte dienstregeling ter beschikking wordt gesteld. We staan overigens nog altijd open voor een dialoog met mevrouw Loos, zodat er wel degelijk een keer overleg kan plaatsvinden.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer