Zaterdagavond vanaf 18 uur werden bestuurders gecontroleerd aan de grensovergang.
RTZ Zaterdagavond vanaf 18 uur werden bestuurders gecontroleerd aan de grensovergang.

Grote drugs- en verkeersactie aan grens in Voeren

Aan de grensovergang van de E25 in Moelingen bij Voeren hebben Belgische, Nederlandse én Luxemburgse politiediensten zaterdagavond een grote drugs- en verkeersactie gehouden. Bij de actie ‘Etoile’ werd ook een helikopter ingezet om vluchtende automobilisten te kunnen onderscheppen.

In totaal liepen negen mensen tegen de lamp met grotere hoeveelheden drugs op zak. Ook 36 personen met een gebruikershoeveelheid drugs vlogen op de bon. Agenten betrapten nog drie bestuurders met een verboden wapen in hun wagen. Eén geseind persoon en iemand die de voorwaarden voor zijn voorlopige invrijheidstelling niet naleefde werden betrapt. Tijdens de gelijklopende verkeersactie flitste de politie 136 bestuurders. Zeven automobilisten bliezen positief op alcohol, en elf bestuurders reden onder invloed van drugs. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer