Huub Broers burgemeester van Voeren
Borgerhoff Huub Broers burgemeester van Voeren

Huub Broers (N-VA) geeft de sjerp door

Verrassend nieuws op de gemeenteraad in Voeren: Huub Broers (N-VA) maakte donderdagavond bekend dat hij de burgemeesterssjerp doorgeeft aan zijn 31-jarige partijgenoot Joris Gaens. 

“Ik word eind dit jaar 68 jaar en het is dus hoog tijd om te verjongen. De jonge garde is er klaar voor. Bovendien zie ik mijn dochter Hilde (40) voorzitter worden van het OCMW en dat maakt mij een fiere papa”, zegt Broers.

Van de 37 jaar dat hij actief was als politicus in Voeren was hij negentien jaar burgemeester en bekleedde hij twaalf jaar het schepenambt. Voor velen komt het bericht veel vroeger dan verwacht, maar volgens Broers lag het scenario al drie maanden klaar. De sjerp wordt officieel doorgegeven op 1 januari 2020.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • WILFRIED ROSIERS

    Wilfried Rosiers Huub Broers en Voeren - te onderscheiden maar niet te scheiden. Zijn naam blijft verbonden met VOEREN VLAAMS . Wat een heerlijke Voerstreek om in te wandele, te genieten. .Bedankt Huub voor je overtogen inzet voor je geliefde Voeren.

  • camiel huughe

    De tijd van Huub Broers toen wij als grap zegden : "kom je zondag naar Voeren ? … Neen, gaat niet : ze voeren mij zondag naar Komen"....Huub Broers, die die vijf dorpen van de voerstreek bij Vlaanderen bracht, weze door allen bedankt voor zijn streven. De naam is voor strijdend Vlaanderen een monument. Ad multos annos !

Lees meer