Burgemeester Huub Broers van Voeren.
Borgerhoff Burgemeester Huub Broers van Voeren.

Zelfde zetelverdeling als zes jaar geleden

De kiezer heeft de kaarten in Voeren op dezelfde manier geschud als bij de verkiezingen zes jaar geleden. Toen had Voerbelangen, de partij van burgemeester Huub Broers, tien zetels en de enige oppositiepartij RAL (Respect Avenir Libertés) moest zich tevreden stellen met de helft. Gisteren werd exact dezelfde score neergezet.

"We hebben er het maximum uitgehaald", vertelt Broers, die het meest aantal stemmen van zijn lijst achter zich kreeg. "Ik ben achttien jaar burgemeester. Dat ik stemmen zou verliezen, stond in de sterren geschreven. We hebben een bovengrens bereikt. Positief is wel dat de aflossing van de wacht is ingezet. Bij het OCMW komen er twee nieuwe en jonge krachten van de partij bij. In de gemeenteraad zijn dat er vier. Dat aantal zal nog stijgen wanneer schepen Jacky Herens en ik de politiek vaarwel zeggen. Dan komen weer nieuwe kandidaten in de gemeenteraad", weet Broers.

Tevreden

RAL, de enige oppositiepartij in de gemeenteraad, reageert tevreden. "We behouden onze vijf zetels en dat was ook onze betrachting bij deze verkiezingen", reageert Jean Leveau, de kopman van de partij die zijn vorige lijsttrekker en oud-burgemeester José Smeets moest vervangen.  

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer