2 Herman Van Springel trekt samen met de organisatoren, ex-wereldkampioen Bart Wellens en burgemeester Janssens de kar van de nieuwelingenwedstrijd
Peter Vanderveken Herman Van Springel trekt samen met de organisatoren, ex-wereldkampioen Bart Wellens en burgemeester Janssens de kar van de nieuwelingenwedstrijd

32ste Herman Vanspringels Diamond op zondag 19 mei

Op zondag 19 mei is het weer zover, dan komt de 32ste Herman Vanspringels Diamond naar Vorselaar. De nieuwelingenkoers start in Duffel en komt aan in Vorselaar. 

Op zondag 19 mei staat de nieuwelingenkoers ‘Herman Vanspringels Diamond’ op het menu van vele wielerliefhebbers. “Het is een hele eer al 32 jaar lang de naam van wielerlegende Herman Vanspringel aan onze wedstrijd te mogen verbinden”, vertelt de organisatie. “Na meer dan dertig jaar is de wedstrijd dan ook een gevestigde waarde geworden in het nieuwelingencircuit. Kerkstoel Beton verbindt vanaf dit jaar zijn naam aan de afwachtingskoers ‘Kerkstoel Classic’, een wedstrijd voorafgaand aan de Herman Vanspringels Diamond.”

“Vorselaar is een dorp waar de wielertraditie hoog in het vaandel wordt gedragen”, zegt burgemeester Lieven Janssens. 

2 Herman Van Springel toont de briljanten trofee voor de winnaar van de koers
Peter Vanderveken Herman Van Springel toont de briljanten trofee voor de winnaar van de koers

De wedstrijd zal van start gaan in Duffel en leidt het peloton van jonge veulens langs Kempense dorpen waar de diamantnijverheid hoog in het vaandel wordt gedragen. Onder meer Nijlen, Herenthout, Grobbendonk en Vorselaar staan op het parcours ingetekend.

Prestigieuze winnaars

De winnaar van de prestigieuze nieuwelingenkoers gaat op zondagavond huiswaarts met een schitterende briljant. Een uitzonderlijke trofee waarvoor de strijd elk jaar weer hoog oplaait. In het verleden mochten wielrenners als Dylan Van Baarle, Guillaume Van Keirsbulck, Jurgen Roelandts en Jurgen Van Den Broeck  het hoogste schavotje betreden in Vorselaar.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer